Το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θέτει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με αντικείμενο τον καθορισμό των προδιαγραφών λειτουργίας επισκέψιμων τυροκομείων αλλά και της διαδικασίας απονομής του νέου σήματος “Επισκέψιμου Τυροκομείου”. https://mintour.gov.gr/diavoyleysi-simatos-episkepsimoy-tyrokomeioy/

Με την εν λόγω απόφαση, για πρώτη φορά καθορίζονται οι συγκεκριμένες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι εγκαταστάσεις των τυροκομείων, προκειμένου να αποκτήσουν το νέο τουριστικό σήμα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ τίθενται σαφείς προδιαγραφές για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες, στην κατεύθυνση της διασφάλισης της ποιότητας της εμπειρίας του επισκέπτη. Το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου θα χορηγείται από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) του Υπουργείου Τουρισμού, στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η εγκατάσταση για την οποία υποβάλλεται η αίτηση.

Η διαβούλευση θα έχει διάρκεια μέχρι και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 (ώρα 23:59), ενώ απευθύνεται σε κάθε άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενο παράγοντα. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση σχολίων και παρατηρήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και ενώσεις, τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς, προκειμένου τόσο το ίδιο το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου αλλά και η διαδικασία απόκτησής του να είναι ελκυστικά και προσιτά σε κάθε τυροκομική εγκατάσταση της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr