Το καρναβάλι των Σημάντρων 2023 παρουσίασε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς, μαζί με τον Σύλλογο Καρναβαλιστών Σημάντρων και την κοινότητα Σημάντρων.

Το πρόγραμμα ανοίγει την Τσικνοπέμπτη, από τις 11,00 το πρωί στην κεντρική Πλατεία Σημάντρων. Εκεί τον κόσμο θα περιμένει, ψήσιμο, χορός και μουσική. Την επόμενη εβδομάδα, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, το γλέντι θα ξεκινήσει από τις 6 το απόγευμα, με ψήσιμο στο κιόσκι, magic show για παιδιά, και μουσική από d.j. Την ίδια μέρα στις 21.00 ο Σύλλογος Καρναβαλιστών θα κάνει τον χορό του στο κοσμικό κέντρο Μιλτιάδη, με βραδιά ντίσκο.

Μια ιδιαίτερη ανάμνηση μοιράστηκε ο δήμαρχος με τον κόσμο, ανατρέχοντας στο 1980, όταν ο ίδιος με τον αντιδήμαρχο, ως μαθητές γυμνασίου τότε, συμμετείχαν σε άρμα στο καρναβάλι Σημάντρων, παριστάνοντας τους ανθρωποφάγους

 

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα θα δοθεί συναυλία και θα ακολουθήσει μουσικό πάρτυ. Την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στα Σήμαντρα, οι πολίτες θα μεταβούν στην περιοχή του Σφαγείου για το πέταγμα του χαρταετού. Το απόγευμα της Κυριακής, στις 16.00 θα λάβει χώρα ο χορός του Συλλόγου Γονέων του δημοτικού, και δυο ώρες μετά, γλέντι με τον Κ. Σαφέτη.

Την Καθαρά Δευτέρα ακολουθούν τα Κούλουμα και πολλές χορευτικές εκδηλώσεις, μέχρι το μεσημέρι στις 14.00 που θα λάβει χώρα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων, για μια ολόκληρη ώρα. Όπως είναι γνωστό άλλωστε, το πάρτυ στα Σήμαντρα κλείνει αργά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.

Εκτός των ιδιωτών χορηγών, ο δήμος Ν. Προποντίδας διαθέτει 15 χιλ. ευρώ για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, ενώ με χίλια ευρώ συνεισέφερε στα δρώμενα και η ΠΕΧ. Όπως είπε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, όλοι βοήθησαν ώστε να ετοιμαστούν οι εκδηλώσεις, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Σ. Μιστιλίδης, ο αντιδήμαρχος Κ. Κοκκινίδης και πολλοί άλλοι.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης είναι η αυξημένη συμμετοχή των εθελοντών και του κόσμου. Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα είναι το υψηλό κόστος των αγαθών που απαιτούνται για τις εκδηλώσεις, καθώς πλέον όλα έχουν ακριβύνει, όπως τόνισε και ο αντιδήμαρχος. Έτσι τα εύσημα δόθηκαν σε μικρούς και μεγάλους χορηγούς που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το Καρναβάλι των Σημάντρων συμπληρώνει φέτος 49 χρόνια όπως σημείωσε ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Μιστιλίδης και βρίσκει τους κατοίκους του χωριού στο πόδι, ώστε να ετοιμάσουν πολλές εκπλήξεις. Η κα. Γεωργία Παυλίδου, που είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Καρναβαλιστών αποκάλυψε ότι βρίσκονται υπό κατασκευή 10 άρματα και άλλα τόσα πεζοπόρα τμήματα για την παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας.