Με τις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών των νοσοκομείων όπου είχε εισαχθεί η Τζωρτζίνα συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της.

Έπειτα από την κατάθεση του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, από σήμερα θα καταθέσουν τα μέλη του προσωπικού του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, όπου η Ρούλα Πισπιρίγκου μετέφερε την Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου 2021, αναφέροντας πως η κόρη της εμφάνιζε σπασμούς. Στις 21 Μαρτίου είχε πεθάνει η έξι μηνών Ίριδα, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα η Τζωρτζίνα είχε βιώσει και τον θάνατο της αδελφής της Μαλένας.

Στις 11 Απριλίου 2021 η Τζωρτζίνα- που σύμφωνα με τη δικογραφία δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα- υπέστη ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε έπειτα από υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών επί μία ώρα. Η χαμηλή οξυγόνωση του εγκεφάλου είχε ως συνέπεια την τετραπληγία της 9χρονης. Η ανακοπή, σύμφωνα με το βούλευμα, οφείλεται σε δηλητηρίαση με κεταμίνη από την Ρούλα Πισπιρίγκου, κάτι που αρνείται η ίδια.

Η ανακρίτρια έλαβε καταθέσεις από περίπου 20 γιατρούς και νοσηλευτές για τα όσα συνέβησαν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Κάποιοι από αυτούς που θα καταθέσουν στο δικαστήριο φέρεται να έχουν αναφέρει ότι από τις εξετάσεις του παιδιού δεν προέκυψε κάποια ένδειξη που μπορούσε να εξηγήσει τους σπασμούς τους οποίους περιέγραφε η μητέρα, όπως και πως οι «απεικονίσεις» τους δεν είχαν εντοπιστεί στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα της Τζωρτζίνας.

Κρίσιμης σημασίας θα είναι και οι καταθέσεις των νοσηλευτών και γιατρών που ήταν παρόντες όταν η 9χρονη υπέστη την ανακοπή, καθώς φαίνεται πως τους είχε κάνει εντύπωση η αντίδραση της μητέρας.

Μετά τους γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, τη «σκυτάλη» στο βήμα του μάρτυρα θα πάρουν εκείνοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, του Ωνάσειου και του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Πηγή: lifo