Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε τη σεζόν της με βολή μεγαλύτερη των 60 μέτρων.
Η 20χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Ελίνα Τζένγκο, έκανε πρεμιέρα στη σεζόν του 2023 με το χειμερινό κύπελλο ρίψεων που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, η οποία είναι μέλος της “Team Future” της Bwin, ξεκίνησε τον αγώνα της στον ακοντισμό γυναικών με βολή στα 61.05μ και στη συνέχεια άφησε τη δεύτερη βολή της ενώ η τρίτη ήταν άκυρη. Έπειτα, η νεαρή ακοντίστρια άφησε τις υπόλοιπες βολές της και έτσι με μία μόνο έγκυρη βολή κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα. Με 56.06μ. την ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Αφροδίτη Μανιού ενώ με 45.12μ. η Παναγιώτα Φτιάρα ήταν τρίτη.

Αρχικός στόχος της πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι η σταθερότητα σε βολές άνω των 60μ. ώστε να μπορέσει το καλοκαίρι να διεκδικήσει μία θέση και ένα καλό πλασάρισμα στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και, φυσικά, να πετύχει το όριο (64μ.) για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς του Παρισιού 2024 ώστε να απαλλαγεί από το άγχος της πρόκρισης. Θυμίζουμε πως το ρεκόρ της Τζένγκο είναι 65.84μ., από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου τον περασμένο Αύγουστο στο οποίο κέρδισε.

Οι υπόλοιποι αγώνες στο χειμερινό κύπελλο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: gazzetta.gr