Μια γυναίκα στο τιμόνι του Τμήματος Τροχαίας Πολυγύρου είναι η κυρία που μιλά για την καριέρα της στο Xalkidikipolitiki με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που τιμήσαμε στις 8 Μαρτίου. Η κα. Σταυρούλα Γουβαλάρη από νεαρή ηλικία, ως μαθήτρια γυμνασίου, ήξερε ότι θέλει να γίνει αστυνομικός. Η ίδια εξηγεί ότι τα εφόδια των γονιών της και οι αρχές και οι αξίες, με τις οποίες μεγάλωσε, την οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Όπως λέει η ίδια, όντως εργάζεται σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον καθώς μόλις το 13% του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας είναι γυναίκες. «Η δική μου στάση και συμπεριφορά δεν έδωσε ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν να σκεφτεί ότι μπορεί να μειονεκτήσω ή να μην αντεπεξέλθω», τόνισε. Και από την άλλη πλευρά οι πολίτες δεν ξαφνιάζονται πλέον από την παρουσία γυναίκας στους ελέγχους και καμία συνάδελφος δεν έχει αναφέρει πρόβλημα.

Η κα. Γουβαλάρη είναι εδώ και τρία χρόνια στη διοίκηση Τροχαίας Πολυγύρου. Για την οικογένεια με τα δύο της μικρά παιδιά μιλά με θερμά λόγια αλλά δεν κρύβει ότι η καθημερινότητα είναι σχετικά δύσκολη. Οι γονείς, όπως λέει, σε ανάλογα επαγγέλματα, προσπαθούνε να μην προβάλλουνε στο σπίτι το επάγγελμά τους. Η ίδια πηγαίνει με χαρά στη δουλειά της, με οδηγό τις αρχές της, την αγάπη για τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια των πολιτών και την ισότητα όλων.

Σε ερώτηση για τις νέες κοπέλες, η κα. Γουβαλάρη ενθαρρύνει τα κορίτσια που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα χωρίς όμως να αποκρύπτει το γεγονός ότι υπάρχουν κίνδυνοι στο επάγγελμα.

Για τα ζητήματα της τροχαίας στη Χαλκιδική, παρατηρεί τη μεγάλη διαφορά μεταξύ θερινών και χειμερινών μηνών. Ο τουρισμός όπως λέει φέρνει αυξημένη κίνηση, εκνευρισμό και όλα τα σχετικά. «Εμείς είμαστε εδώ για να συνδράμουμε και να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στον οδηγό και στους πεζούς», τονίζει και εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες και τις συναδέλφους της.