Με ωράριο ως τις 20.00 τις καθημερινές και σε ένα νέο, λειτουργικό περιβάλλον, η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη των Ν. Μουδανιών αποτελεί κόσμημα για τη μικρή κωμόπολη και χώρο πολιτισμού και δράσεων κυρίως για τη νεολαία. Ήδη, έχει αγκαλιαστεί από τους μαθητές που βρήκαν το νέο “στέκι τους”.

Ένα λιθαράκι στον πολιτισμό βάζει από σήμερα η νέα Δημοτική βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών που εγκαινίασε ο δήμος Ν. Προποντίδας. Στόχος της δημοτικής αρχής ήταν η αναβάθμιση των τριών δημοτικών βιβλιοθηκών. Στη Ν. Καλλικράτεια, στη Ν. Τρίγλια και στα Ν. Μουδανιά.

«Στόχος είναι να γίνουν χρηστικές οι βιβλιοθήκες και να λειτουργήσουν ως κέντρα νεότητας. Το ΓΕΛ Μουδανιών, ήδη, συμμετέχει σε δράσεις της βιβλιοθήκης, μαθητές μάλιστα έκαναν εκδήλωση και άλλα παιδιά ζήτησαν να έχουν ένα τέτοιο νεανικό στέκι. Εμείς λοιπόν το ετοιμάσαμε και μένει να χρησιμοποιείται από τη νεολαία μας σε καθημερινή βάση», τόνισε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς. Εξάλλου υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση σε θέματα εκπαίδευσης, τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από τον ίδιο τον δήμαρχο, που ως εκπαιδευτικός έχει ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά και τα ζητήματα πολιτισμού και παιδείας.

Οι βιβλιοθήκες της Ν. Καλλικράτειας και των Ν. Μουδανιών, που λειτουργεί ως τις 8 το βράδυ, είναι ήδη στελεχωμένες με προσωπικό. Μένει να στελεχωθεί η βιβλιοθήκη της Ν. Τρίγλιας.