Παραδόθηκε και επίσημα προς χρήση η κεντρική πλατεία της Νέας Ηράκλειας του δήμου Ν. Προποντίδας. Στα εγκαίνια του έργου ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς έκανε λόγο για έναν χώρο που χαίρονται μικροί και μεγάλοι, και μια παρέμβαση αναγκαία, καθώς είπε η πλατεία ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

«Εφόσον βρήκαμε τη χρηματοδότηση κάναμε τη μελέτη και παραδίδουμε το έργο στον κόσμο. Το έργο σχεδιάστηκε και με τις προτάσεις του πολιτιστικού Συλλόγου, και διαμορφώθηκε ανάλογα για να χρησιμοποιείται από τα μέλη του», τόνισε ο κ. Καρράς. Ο δήμαρχος επίσης ευχαρίστησε την τοπική ενορία που τους έδωσε την άδεια να παρέμβουν, στο πλαίσιο της ανάπλασης, και στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Ζωγράφου χαρακτήρισε εξαιρετικό το έργο της πλατείας κάνοντας λόγο για ένα επίτευγμα συνεργασίας του δήμου με την τοπική κοινότητα.

Η επίστρωση της πλατείας στη Ν. Ηράκλεια έγινε με κυβόλιθους και βοτσαλόπλακες, ενώ κατασκευάστηκαν κυκλικοί χώροι συνάθροισης κοινού με καθιστικά και πέργκολες, τοποθετήθηκαν φωτιστικά σώματα κι πραγματοποιήθηκε φύτευση ποικίλων δένδρων και θάμνων. Σύγχρονη είναι και η παιδική χαρά την οποία ήδη οι μικροί δημότες χαίρονται καθημερινά.

Σε εξέλιξη αθλητικές υποδομές και παραλιακό μέτωπο

Παράλληλα στη Ν. Ηράκλεια το γήπεδο ποδοσφαίρου μετατρέπεται σε γήπεδο ρίψεων με όλες τις προδιαγραφές ώστε η ομάδα στίβου που έχει σημειώσει τόσο μεγάλες επιτυχίας, να μπορεί να προπονείται. Για την ίδια ομάδα όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος  θα γίνουν και νέα κουλουάρ προπόνησης έξω από το κλειστό Αγίου Παύλου, ενώ νέο κλειστό γυμναστήριο θα διαμορφωθεί στον χώρο πολλαπλών χρήσεων της Ν. Καλλικράτειας για προπονήσεις.

Ο κ. Καρράς, με αφορμή την παρουσία του στη Ν. Ηράκλεια αναφέρθηκε και στο έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, με διπλό σκοπό και βασικό, την προστασία του από τη διάβρωση των ακτών. Σύμφωνα με τον κ. Καρρά η μελέτη έγινε άμεσα, ενώ η χρηματοδότηση προήλθε όταν ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής και ο υφυπουργός Γ. Καραγιάννης κατανόησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα του έργου. Τα χρήματα προήλθαν τελικά από τις Δημόσιες Επενδύσεις ενώ το έργο θα εγκαινιαστεί σύντομα.

δείτε φωτογραφίες των εγκαινίων στον σύνδεσμο