Με αφορμή την προετοιμασία για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες υπαίθρου, στις ακτές της Χαλκιδικής, οι Ναυτοπρόσκοποι της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν, με τα παραδοσιακά τους σκάφη, το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου, αγώνες ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας.

Οι αγώνες θα έχουν ορμητήριο τη βάση των Ναυτοπροσκόπων “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΙΝΤΖΙΟΣ” στην Καλαμαριά, ενώ θα διεξαχθεί και η επιθεώρηση των ναυτοπροσκοπικών σκαφών και πληρωμάτων.

Παράλληλα οι ναυτοπροσκοπικές ομάδες θα συμμετέχουν σε διήμερο «μεγάλο παιχνίδι», ενώ οι «Αγέλες των Λυκοπούλων» θα παίξουν παρέα την Κυριακή το πρωί.

«Οι Ναυτοπρόσκοποι της Θεσσαλονίκης συνεχίζουμε αδιάκοπα, 101 χρόνια, τη μετάδοση της αγάπης μας για την παραδοσιακή ναυτιλία και ναυπηγική. Άλλωστε όλοι οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη μας, που αρμενίζουν κάθε καλοκαίρι στις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου και της Χαλκιδικής. Έτσι η προσκοπική μέθοδος διαπαιδαγώγησης γίνεται ακόμη πιο δημιουργική και προετοιμάζει αποτελεσματικά την νέα γενιά για να “πλεύσει” στο μέλλον», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έφορος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Θεσσαλονίκης, Νίκος Μάνος.