Στα 5,5 έτη μειώθηκε η ποινή ενός 52χρονου δασκάλου από την Κέρκυρα, που τον περασμένο Ιούλιο καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης, με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος δύο ανήλικων μαθητριών του.

Η εν λόγω δικαστική απόφαση προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων, με τη μητέρα ενός εκ των ανήλικων κοριτσιών να ξεσπά.

“Αυτός ο δάσκαλος ήταν 28 χρόνια εν ενεργεία και δεν ξέρω πόσα είχε ενοχλήσει, πόσα δε μιλήσανε, πόσοι γονείς δεν καταγγείλανε. Γιατί είχε ακουστεί ότι τον διώξανε και από άλλα σχολεία. Αν πραγματικά είχε μετανιώσει, θα ζητούσε μία συγγνώμη, θα παραδεχόταν το λάθος του και θα ζητούσε μία συγγνώμη πρώτα σε αυτά τα παιδάκια και μετά στις οικογένειές τους”, δήλωσε η μητέρα ενός εκ των θυμάτων μιλώντας στο MEGA.

“Δε μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Εντάξει να είναι ένας δάσκαλος, να είναι φιλικός με τα παιδάκια, προς Θεού, αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό”, λέει μητέρα μαθήτριας.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά πρότερου σύννομου βίου στον 52χρονο δάσκαλο, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.

“Ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο ότι ήταν τυχαίες κινήσεις. Δεν είχε καταλάβει τη συνέπεια των πράξεων”, είπε ο δικηγόρος του 52χρονου.

πηγή news247