Την Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο με μεγάλη επιτυχία η τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων των τηλεοπτικών στούντιο του Xalkidiki Politiki, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη κκ Συνέσιου και του πατρός Αντωνίου της ενορίας Αγίου Νικολάου Πολυγύρου. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων πολιτικοί, επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής.

Οι νέοι χώροι των στούντιο, που βρίσκονται στον πεζόδρομο Πολυγύρου σε χώρο 180τ.μ., εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους με τον μοντέρνο και λειτουργικό σχεδιασμό τους. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο στούντιο που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της εκπομπής «Με Καθαρή Ματιά» με τη Σουζάνα Καζάκα που προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21,00 στο EUROPE ONE, καθώς και στους χώρους των γραφείων.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η Αναστασία Χαλκιά Δήμαρχος Κασσάνδρας, η πρόξενος της Τσεχίας κα Μαργαρίτα Καλαϊτζίδου, η κα Μαρία Σαράντη πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πολυγύρου Στέργιος Γκόγκος, οι Αντιδήμαρχοι Πολυγύρου Χρήστος Κομπόγιαννος και Νίκος Παπακωνσταντίνου, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κα Μαρία Αβέρη, η κα Έφη Κελιαφάνου ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Πολυγύρου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ κ. Γιάννης Αρζουμανίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ κ. Σταύρος Σαρηγιαννίδης, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Τσιουπλάκης, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και ΠΠ της ΔΕΕΠ ΝΔ κ. Νίκος Τσερκεζίδης, η κα Σοφία Χλιάπα υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, η υποψήφια του ΚΚΕ στη Χαλκιδική κα Μαίρη Αδαμίδου, ο πρώην Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Βασίλης Κυρίτσης, η τραγουδοποιός Μιχαέλα Κυργιαφίνη, η κα Βασιλική Χίνου μέλος του συλλόγου Υψίζονες, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σημάντρων και οι επιχειρηματίες, Ιωάννης Κοττάς, Νίκος Κρασσάς και Σόνια Κελιαφάνου.

Επίσης παρόντες ήταν οι κύριοι Δημήτριος Σούρλας και Γιώργος Κονταξής από την θεατρική ομάδα της Νέας Τρίγλιας, ο Θεμελής Ιερισσιώτης Πρόεδρος της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας (ΕΟΔ), ο κ. Γιάννης Παρθενιώτης, o κ. Κείμης Τσακνής και οι κυρίες Ελένη Χατζηαθανασίου, Ελένη Πασχαλάκη και Ειρήνη Μπαραχάνου

Tην εκδήλωση ηχητικά και μουσικά κάλυψαν οι Αδελφοί Τσικούρη.

Η εκδότρια-διευθύντρια Σουζάνα Καζάκα, στον λόγο της, εξέφρασε τη χαρά της για τη νέα αρχή που συμβολίζουν τα στούντιο αυτά. Επισήμανε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής ως ένα βήμα προς την ενίσχυση της παρουσίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Το Xalkidiki Politiki είναι το μοναδικό ειδησεογραφικό portal που προσφέρει, τις ειδήσεις από την Χαλκιδική, με πλήρες οπτικοακουστικό υλικό (ρεπορτάζ – αφιερώματα – βίντεο) σε υψηλή ποιότητα.

Το όλο εγχείρημα έρχεται να καλύψει το τηλεοπτικό κενό που υπάρχει στο νομό με εκπομπές και θέματα που αφορούν την κοινωνία της Χαλκιδικής και τοποθετεί ενεργά στον  τηλεοπτικό στίβο παραγωγές που γίνονται με ανθρώπους της Χαλκιδικής.

Στο μέλλον θα εμπλουτιστεί το πρόγραμμα αποκτώντας θεματικές εκπομπές και ενημερωτική ζώνη με ειδήσεις και πληροφορίες από όλο τον νομό. Όλες οι παραγωγές «ανεβαίνουν» στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Xalkidiki Politiki.