Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαϊου 2023, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους συμμετείχε με την εκπαιδευτική δράση «Πάμε Μουσείο και…περνάμε καλά!» στο μετοχιακό συγκρότημα των Ν. Φλογητών.

Σκοπός της δράσης ήταν να αναδείξει τον ρόλο και τη δύναμη των μουσείων στην επίτευξη των στόχων της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των παιδιών.

«Με χαρά υποδεχτήκαμε στους χώρους του μετοχίου τους μικρούς μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων Χαλκιδικής. Αφού μιλήσαμε για τη σημασία και τον ρόλο των μουσείων στη ζωή μας και η Διευθύντρια του σχολείου κ. Καλλιόπη Μεντζίκη, με παρουσίαση τόνισε τον ρόλο της ψυχαγωγίας και της έμπνευσης που προσφέρει το μετόχι των Ν. Φλογητών, όλα τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες ανέλαβαν δράση…! Δημιουργήθηκε εικαστικό εργαστήρι με κατασκευή μικρής κλίμακας ψηφιδωτών με μοτίβα από τις αρχαιότητες του μουσείου, εικαστικές δημιουργίες και συμπλήρωση εκπαιδευτικών φύλλων εργασίας. Όλα τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια αναζήτησης και ανακάλυψης μοτίβων, αντικειμένων και πληροφοριών στην έκθεση «Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική» και όλοι μαζί περάσαμε…καλά!», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.