Στελεχωμένες σε ικανοποιητικό βαθμό, μετά από 17 χρόνια οι υπηρεσίες της, κι αφού ήρθε νέο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής καλείται να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα υγειονομικών ελέγχων ενόψει θερινής περιόδου.

Η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες υποχρεούνται αρχικά να διεκπεραιώνουν θέματα καταγγελιών και να αφήνουν σε δεύτερη μέρα τους ελέγχους. Επιπλέον, έγινε μια προσπάθεια αυτοβελτίωσης των υπηρεσιών, όπως είπε, μέσα από τα ζητήματα που έθεσαν οι επικεφαλής των συλλόγων εστίασης.

Οι διευθύνσεις Εμπορίου και Υγιεινής της ΠΕΧ ανέλυσαν από την πλευρά τους όλα τα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Το ίδιο έγινε από την πλευρά των Συλλόγων, κι όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ν. Προποντίδας Κ. Κοκκινίδης, κοινή συνιστώσα είναι η αντιμετώπιση της Χαλκιδικής από την πολιτεία ως νομού εκατό χιλιάδων ανθρώπων, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να είναι υποστελεχωμένες. «Ήταν μια πολύ καλή κουβέντα που δυστυχώς δεν έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα αφού η απάντηση των υπηρεσιών είναι ότι το μειωμένο προσωπικό δεν μπορεί να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χαλκιδική», τόνισε ο κ. Κοκκινίδης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου Νίκος Παπαναγιώτου, αναφέρθηκε στην αδυναμία ελέγχων  από πλευράς υπηρεσιών, στο παρεμπόριο και στην ανάγκη πραγματικών ελέγχων με πλήρη εφαρμογή του νόμου. «Για άλλη μια χρονιά δυστυχώ, οι σωστοί επαγγελματίες, θα είναι παντελώς απροστάτευτοι από το κράτος», δήλωσε.

Ο Βασίλης Τρέλλης, πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Κασσάνδρας, επεσήμανε ότι στη σύσκεψη υπήρξε ένας εποικοδομητικός προβληματισμός ώστε οι υπηρεσιακοί παράγοντες να κατανοήσουν θέματα που αφορούν την εστίαση και ίσως μέχρι σήμερα να μην γνωρίζουν σε βάθος. «Έγινε ένα βήμα παραπέρα και αυτό είναι καλό», είπε.