Σε κλίμα χαράς και γιορτής ξεκίνησε την πρώτη ημέρα το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ στον Δήμο Νέας Προποντίδας, που αποτελεί προπομπό των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Θάλασσας στα Ν. Μουδανιά. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 6 Ιουνίου στις 20.00 το βράδυ, ενώ οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν ως τις 9 Ιουνίου.

«Ο Δήμος Νέας Προποντίδας πριν έξι χρόνια, αποφάσισε δειλά-δειλά να διοργανώσει το Μαθητικό Φεστιβάλ, γιατί πραγματικά στα σχολεία του Δήμου μας γίνεται πάρα πάρα πολύ σοβαρή δουλειά, την οποία πρέπει να την βγάλουμε από τα σχολεία, να τη δείξουμε στον κόσμο, να δει το ένα σχολείο με τα άλλο τι γίνεται, ούτως ώστε να υπάρχει μία επαφή με το τι γίνεται στα σχολεία μας», σημείωσε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Προποντίδας Μανώλης Καρράς. Εν συνεχεία ευχαρίστησε τα παιδιά, για τα οποία τόνισε πως «τελειώνει η χρονιά και έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πετύχουν όλα αυτά που έχουν πετύχει. Να ευχαριστήσω και να δώσω συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, γιατί πραγματικά οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί οι οποίοι συνεχώς προσφέρουν στα παιδιά μας. Κι αν μη τι άλλο και σε όλους εσάς τους γονείς, οι οποίοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, φροντίζετε τα παιδιά σας, έχετε καλές επαφές με τα σχολεία σας, και όλη αυτή η συνέργεια οδηγεί σε καλά αποτελέσματα και μόνο».

Επίσης, ο κ. Καρράς σημείωσε πως «οι βραβεύσεις οι οποίες θα γίνουν στο μαθητικό φεστιβάλ, όπως αναφέρθηκε από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Εμμανουηλίδου, αφορούν βραβεύσεις οι οποίες είναι συγκεκριμένες και από συγκεκριμένα υπουργεία. Ο λόγος που γίνονται οι βραβεύσεις αυτές είναι για να επιβραβεύσουμε πάνω από όλα τα παιδιά για αυτή τους την προσπάθεια και να δούμε ότι σε ένα μικρό επαρχιακό Δήμο, όπως ο Δήμος Νέας Προποντίδας, γίνεται σοβαρή δουλειά και σε αυτούς τους τομείς και έχουμε πανελλήνιες νίκες και σε κάποιες περιπτώσεις στον αθλητισμό ακόμα, όπως στην περίπτωση της Ελίνας Τζένγκο έχουμε και παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, παρουσιάστηκαν στο αμφιθέατρο των Ν. Μουδανιών, οι δράσεις που ετοίμασαν το Ειδικό σχολείο Νέας Προποντίδας, το Δημοτικό σχολείο Πορταριάς, το Νηπιαγωγείο Φλογητών, το 1ο ΚΔΑΠ Νέων Μουδανιών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών.