Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστήματος SEATRAC, διαδρόμου και αποδυτηρίου στην παραλία Ν. Φλογητών. Πρόκειται για μίσθωση, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2023, που ανέλαβε να χορηγήσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, καθώς η εταιρεία υλοποιεί πρωτοβουλία προώθησης της συμπερίληψης και διαφορετικότητας με στόχο την εξάλειψη ανισοτήτων,την ενσωμάτωση και την κοινωνικοποίηση όλων των μελών της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις.

Η τοποθέτησή του δίνει τη δυνατότητα για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και με κινητικές δυσκολίες, ώστε να απολαύσουν ανεμπόδιστα το αγαθό της θάλασσας και τις ευεργετικές ιδιότητες της κολύμβησης. Ο δήμος Ν. Προποντίδας μερίμνησε από τη μεριά του για την αδειοδότηση της θέσης από την κτηματική υπηρεσία και για την εξασφάλιση δύο θέσεων πάρκινγκ.

Χειριστήριο έχει ο ναυαγοσώστης της παραλίας αλλά μπορεί να πάρουν δωρεάν όλα τα ΑΜΕΑ ή οι συνοδοί τους μέσω της ιστοσελίδας www.seatrac.gr.

“Ευχαριστούμε θερμά τη χορηγό εταιρεία για την ευαισθησία της. Επίσης, όπως είναι γνωστό ο Δήμος μας λειτουργεί ήδη δύο ανάλογα συστήματα που προμηθεύτηκε μέσω του ΕΣΠΑ, στις παραλίες Ν. Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας από το 2022 με μεγάλη ανταπόκριση από τους ενδιαφερόμενους. Επίσης, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία νέας προμήθειας, δύο επιπλέον συστημάτων, επίσης μέσω ΕΣΠΑ” δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μ. Καρράς.