Στην τοποθέτηση προστατευτικού μεταλλικού κιγκλιδώματος στην παλιά γέφυρα της Νέας Ποτίδαιας προχώρησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, προκειμένου να είναι ασφαλής η διέλευση των πεζών. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, καθώς στο σημείο έχουν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα στο παρελθόν.

Το συγκεκριμένο έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Συντήρησης εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Νότιας Χαλκιδικής της Π.Ε. Χαλκιδικής», είναι προϋπολογισμού 2.160.000 ευρώ, και έπειτα από ολιγόμηνη καθυστέρηση ξεκίνησε πριν από περίπου 15 ημέρες. Έως τώρα, έχει ολοκληρωθεί η διαγράμμιση όλου του κύκλου του οδικού δικτύου της Κασσάνδρας, ενώ στο πλαίσιο της συντήρησης προβλέπεται και η τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων, η αντικατάσταση παλαιών που έχουνε φθαρεί, ο καθαρισμός των πρανών του δρόμου, καθώς και η διόρθωση της σήμανσης ή η τοποθέτηση νέας.

Τα συγκεκριμένα έργα εκτελούνται βάσει τεχνικής μελέτης και προγράμματος που έχει καταρτίσει η τεχνική υπηρεσία της ΠΕΧ, πριν την έναρξη και την ενσωμάτωση του προγράμματος στη διαδικασία ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

«Πρόκειται για ένα σημείο όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. Πριν από μερικές ημέρες είχαμε ένα ατύχημα με έναν νεαρό που καρφώθηκε. Δυστυχώς είναι ένα σημείο όπου τρέχει ο κόσμος», σημειώνει στο Xalkidiki Politiki ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ποτίδαιας Βασίλης Κιοσσές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο είχε προηγηθεί συνάντηση με την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕΧ τον περασμένο χειμώνα, κατά την οποία είχε πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σημείο.  «Όταν ολοκληρώθηκε το λεγόμενο ‘ορφανό χιλιόμετρο’ ήταν ένα σημείο από εκεί μέχρι την γέφυρα όπου το οδόστρωμα ήταν σε άσχημη κατάσταση. Το είχαμε επικοινωνήσει και προσφάτως, πριν από περίπου μία βδομάδα, το στρώσανε ξανά. Έπειτα όταν περπατήσαμε πάνω στη γέφυρα διαπιστώσαμε ότι είναι αναγκαίο να τοποθετήσουν ένα κιγκλίδωμα γιατί και οι τουρίστες περνάνε από τα ξενοδοχεία, αλλά και οι εργαζόμενοι και οι δημότες», εξηγεί ο κ. Κιοσσές.

Για γραφειοκρατικούς λόγους που οδήγησαν στην καθυστέρηση εκκίνησης των έργων, κάνει λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ζωγράφου. «Ενώ η συντήρηση του οδικού δικτύου της βόρειας και κεντρικής Χαλκιδικής έχει ολοκληρωθεί, αυτό ξεκίνησε τώρα διότι είχαν εμπλακεί σε διαδικασίες ενστάσεων ασφαλιστικών μέτρων και λοιπών διαδικασιών ο πρώτος με τον δεύτερο δικαιούχο και μέχρι όλη αυτή η διαδικασία να ξεκαθαρίσει είχαμε μία μικρή καθυστέρηση δυστυχώς με αποτέλεσμα να υλοποιείται το καλοκαίρι. Θα έπρεπε να είχε τελειώσει μέχρι τώρα», σημειώνει η κα Ζωγράφου.

Τα έργα συνεχίζονται κανονικά με νέες ασφαλτοστρώσεις, ενώ όπως λέει η κα Ζωγράφου αναμένονται παρεμβάσεις σε πάρα πολλά ακόμη σημεία, που προβλέπονται από το υφιστάμενο τεχνικό πρόγραμμα.

Του Κλεόβουλου Χατζηβασιλείου