Φωτογραφία Αρχείου

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν σε ορισμένες περιοχές της Χαλκιδικής, από την ασταμάτητη βροχόπτωση η οποία πλήττει ήδη από τα ξημερώματα τον νομό. Επί ποδός βρίσκονται τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής προκειμένου να επέμβουν στα σημεία όπου παρατηρούνται πιο έντονα τα φαινόμενα.

Μέχρι αυτή την ώρα, τα συνεργεία της ΠΕΧ κλήθηκαν να επέμβουν στον δρόμο από Καλύβες προς Νέα Μουδανιά, στο ύψος του ελαιοτριβείο του Δέλλιου, καθώς και στην διασταύρωση του Αγίου Μάμαντος, όπου ο όγκος του νερού αυξήθηκε, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Παράλληλα η Πολιτική Προστασία της Αντιπεριφέρειας κλήθηκε να επέμβει και σε ένα περιστατικό στο Διονυσίου, στο σημείο του τεχνικού έργου της γέφυρας, όπου οδηγός  ειδοποίησε ότι είχε ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό του, λόγω της αύξησης της στάθμης του νερού, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να κινδυνεύει ο ίδιος.

Επίσης με μηχάνημα έργου έχουν επέμβει ειδικά κλιμάκια και στον Καβρόλακα στην άνοδο από Παλαιόκαστρο για Πολύγυρο, στο σημείο όπου υπάρχει διπλή λωρίδα, ενώ καθαρίζεται το οδόστρωμα προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα για τους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή. Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στην Κασσάνδρα κοντά στην Καλλιθέα, όπου από κοινού Δήμος και Αντιπεριφέρεια επενέβησαν άμεσα. Όσον αφορά το ορεινό δίκτυο, τα νερά έχουν παρασύρει λίγα χώματα στους κεντρικούς δρόμους, από παρακείμενους χωματόδρομους, φαινόμενο το οποίο παρακολουθεί η Κεντρική Υπηρεσία της ΠΚΜ, με ειδικό βανάκι να φτάνει στην περιοχή προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

«Είμαστε επί ποδός για να φροντίσουμε για την ασφάλεια των πολιτών», τονίζει στο Xalkidiki Politiki ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΧ κ. Δημήτρης Λοκοβίτης, σημειώνοντας παράλληλα πως η Αντιπεριφέρεια έχει ήδη ενημερώσει από την πρώτη στιγμή όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Συγκεκριμένα, έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομική Διεύθυνση, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, ενώ έχει αποσταλεί ιδιαίτερη κοινοποίηση και στους εθελοντές.

Για μία κατάσταση η οποία βρίσκεται υπό έλεγχο κάνει λόγο και η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ζωγράφου. «Είμαστε σε εγρήγορση ήδη από τις 5 τα ξημερώματα που εκδηλώθηκαν τα πρώτα φαινόμενα, όπως είναι η συγκράτηση όμβριων υδάτων στο οδικό δίκτυο και ορισμένες πτώσεις βράχων σε κάποιες πλαγιές. Ήδη βρίσκονται επί ποδός συνεργεία συμβεβλημένων εργολάβων προκειμένου να καθαρίσουν το οδικό δίκτυο», αναφέρει η κα Ζωγράφου σημειώνοντας παράλληλα πως τα φαινόμενα παρακολουθούνται διαρκώς χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν έντονη ανησυχία και δύσκολα περιστατικά.

Του Κλεόβουλου Χατζηβασιλείου