Αυλαία στη «γαλάζια» προεκλογική εκστρατεία με την κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πλατεία Συντάγματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκληρώνontaw τον κύκλο των περιοδειών και των ομιλιών του σε Αττική και περιφέρεια απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν το «παρών» στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής. «Δεν είναι αγώνας ποδοσφαίρου που κρατάμε το σκορ του πρώτου αγώνα…», σημείωσε.

“Η κάλπη είναι άδεια. Το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Το πραγματικό ζητούμενο των εκλογών είναι μία άνετη και λειτουργική πλειοψηφία και αυτό σημαίνει μία πλειοψηφία αντίστοιχη με αυτή που είχαμε στην προηγούμενη Βουλή” τόνισε στη συνέντευξή του στον Σκάι.

Άφησε νέες αιχμές για κόμματα ή κομματίδια, όπως ο ίδιος αναφέρει, στα δεξιά της «γαλάζιας» παράταξης, τονίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι ψηφίζουν και τι θα πάρουν την επόμενη ημέρα.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι κεντρικές δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία, με έμφαση στις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 10.000 νέες προσλήψεις, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει και ευθείες βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ήττα του Πολακισμού, της τοξικότητας, της χυδαιότητας των προσωπικών επιθέσεων.

Μηνύματα έστειλε ο κ. Μητσοτάκης και προς την ηγεσία του εξ’ ανατολών γείτονα: “Όπως δεν υποδεικνύω στον πρόεδρο Ερντογάν εάν θα φτιάξει ένα καινούργιο βαλλιστικό πύραυλο έτσι και αυτός δεν έχει καμία δουλειά να υποδεικνύει στην Ελλάδα για το πώς θα εξοπλίζεται” είπε μεταξύ άλλων.

Βασικό ζητούμενο είναι η σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ανάσα πριν το εκλογικό ορόσημο της Κυριακής.

Πηγή: ertnews.gr