Πάνω από 200 ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό στη Χαλκιδική από τον επόμενο μήνα και μέχρι το τέλος του 2023. Οι πλειστηριασμοί που έρχονται κατακλύζουν την Κασσάνδρα και τη Ν. Προποντίδα.

Συγκεκριμένα 220 ιδιοκτησίες, σπίτια, οικόπεδα, καταστήματα και άλλα ακίνητα έχουν δρομολογηθεί να πλειστηριαστούν από την 1η Ιουλίου και για το επόμενο εξάμηνο, έναντι ορισμένων αρχικών τιμημάτων που δημοσιοποιήθηκαν ήδη.

Από τους δήμους της Χαλκιδικής τα περισσότερα προς πλειστηριασμό ακίνητα βρίσκονται στην Κασσάνδρα με 82 ακίνητα, 42 εκ των οποίων είναι κατοικίες. Ακολουθεί ο δήμος Ν. Προποντίδας με 58 ακίνητα και 22 κατοικίες, ο Πολύγυρος με 55 ακίνητα και 17 κατοικίες, ο Αριστοτέλης με 14 ακίνητα, εκ των οποίων 3 κατοικίες και τέλος η Σιθωνίας όπου στο σφυρί βγαίνουν 9 ακίνητα, 4 κατοικίες ανάμεσά τους.

Ειδικότερα στην Κασσάνδρα στις 28 Ιουλίου βγαίνει σε πλειστηριασμό το 4αστερο ξενοδοχείο «Lesse Hotel» των Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Λεσσέ. Δεν λείπουν επίσης ονόματα άλλων επιχειρηματιών αλλά και οικογενειών με επιχειρηματική δραστηριότητα στη διασκέδαση και τη νύχτα.

Στη Χαλκιδική, από τους 600 συνολικά πλειστηριασμούς από την αρχή του έτους έχουν ολοκληρωθεί οι 400. Πάνω από 90 ακίνητα άλλαξαν ιδιοκτήτες ενώ σε πολλά δεν υπήρξε πλειοδότης και ακολουθούν επαναληπτικές διαδικασίες.