Κανονικά θα λειτουργήσει και φέτος η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας, βρέθηκε τελικά ανάδοχος εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της σίτισης.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο ύστερα από ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ, ήρθε σε συμφωνία με τον ανάδοχο χθες και σήμερα 30 Ιουνίου, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση της κατασκήνωσης.

Το camping αναμένεται να ανοίξει για τους φοιτητές και τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου την Παρασκευή 7 Ιουλίου και θα λειτουργήσει τουλάχιστον για δύο μήνες, μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Λύση στο πρόβλημα του εστιατορίου

Οι πρυτανικές αρχές έδωσαν αγώνα δρόμου προκειμένου να δώσουν λύση στο σημαντικό πρόβλημα που αποτελούσε το εστιατόριο της κατασκήνωσης. Συγκεκριμένα περίπου δύο εβδομάδες πριν τον καθιερωμένο χρόνο έναρξης λειτουργίας του camping, παρά το αρχικό ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί, καμία ανάδοχος εταιρεία δεν είχε αναλάβει το έργο της σίτισης των φοιτητών και των υπαλλήλων του ΑΠΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά μέσο όρο στη διάρκεια λειτουργίας της φοιτητικής κατασκήνωσης χρειάζεται να ετοιμάζονται περίπου 2.000-3.000 μερίδες φαγητού την ημέρα.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσαν σήμερα, οι πρυτανικές αρχές ευχαρίστησαν ιδιαίτερα όλους εκείνους που με μεγάλο κόπο βοήθησαν στην έναρξη λειτουργίας της κατασκήνωσης, και ιδιαίτερα τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ, καθηγητή Δημήτριο Κουσενίδη και τον Πρόεδρο της επιτροπής κατασκήνωσης καθηγητή Νικόλαο Καντηράνη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η κατασκήνωση είχε ανοίξει, ενώ τις προηγούμενες δύο χρονιές είχε παραμείνει κλειστή λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Η πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στην Καλάνδρα της Χαλκιδικής, βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια έκταση 128 στρεμμάτων, δίπλα στο γραφικό Ποσείδι. Η κατασκήνωση έχει μακρόχρονη ιστορία 62 ετών, καθώς λειτουργεί από το 1961, αποτελώντας σημείο αναφοράς των σπουδών για πολλές γενεές αποφοίτων του ΑΠΘ.