Melisma, ένα νέο εστιατόριο στην πλατεία της Κρυοπηγής με εκλεκτό φαγητό και εξαιρετικά πιάτα που δεν κλέβει απλώς τις εντυπώσεις, αλλά καταφέρνει να σου δημιουργήσει αληθινή έξαψη, μια λαχτάρα να ανακαλύψεις κάθε γωνιά του και μαζί κάθε στοιχείο της φιλοσοφίας του. Πρόκειται για ένα ζεστό χώρο με άψογη εξυπηρέτηση και φιλόξενο περιβάλλον που αν επισκεφτείς μια φορά, θα αναμένεις σίγουρα με ανυπομονησία την επόμενη.

Το όνομά του “Melisma” συνδέεται με το τραγούδι της μέλισσας και σημαίνει μελωδία, αρμονία, ηρεμία…Το σλόγκαν μάλιστα του μαγαζιού είναι Taste The harmony! Έτσι εκφράζει το εστιατόριο την ταυτότητά του.

Στην κουζίνα ο σεφ και ιδιοκτήτης του μαγαζιού Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από παραδοσιακά φαγητά, σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή θα έλεγε κανείς, με ποιοτικές πρώτες ύλες και εκλεκτά κρέατα που σιγομαγειρεύονται και αποτελούν μια γευστική πανδαισία. Από το μενού βέβαια δεν λείπουν τα θαλασσινά, τα οποία πάντα είναι φρέσκα και αφήνουν μια εξαιρετική γεύση στον ουρανίσκο.

Το μενού στο “Melisma” είναι εναλλασσόμενο και “φρέσκο”, και ακολουθώντας την εποχή, περιλαμβάνει εξόχως ποιοτικές προτάσεις, όπως τη δροσερή σαλάτα εποχής με ροδάκινο, τον εναλλακτικό μουσακά, το αχνιστό ψάρι με χόρτα εποχής, την πανσέτα τη μελωμένη με πιτούλες και πατάτες σωτέ με θυμάρι, ενώ δεν λείπουν τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, ούτε βέβαια και η παρεΐστικη διάθεση. Αυτή είναι που σε φέρνει στο Melisma αν έχεις όρεξη για τσιμπολόγημα και κρασάκι.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του Melisma στο XalkidikiPolitiki βασικό και αδιαπραγμάτευτο συστατικό του καταλόγου του είναι η ποιότητα των υλικών που καταφθάνουν από μικροπαραγωγούς του χωριού και δημιουργούν μοναδικά πιάτα: «Προμηθευόμαστε ψάρι από ψαροντουφεκά της περιοχής, κρέατα από το κρεοπωλείο του χωριού και τυροκομικά προϊόντα από τον βοσκό μας. Η πλούσια παραγωγή της γης μας είναι που κάνει τη διαφορά σε κάθε συνταγή, σε συνδυασμό φυσικά με την ομάδα της κουζίνας που ετοιμάζει κάθε πιάτο με μεράκι και φροντίδα σπιτική!», λέει.

Όσο για την απόφαση του να κάνει μια νέα αρχή και να ανοίξει εστιατόριο στην περιοχή όπου μεγάλωσε ο ίδιος εξηγεί: «Ως μάγειρας δούλευα σε διάφορα μαγαζιά και η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετές ιδέες που ήθελα να τις υλοποιήσω στον δικό μου εστιατόριο, σε ένα ξεχωριστό χώρο όπως είναι το Melisma. Έτσι έγινε η αρχή και εδώ και δυο μήνες λειτουργώ την δική μου επιχείρηση, από την οποία περνάνε την πόρτα και επιστρέφουν οι πελάτες με τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις».

Ο σεφ Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης, με μακρά εμπειρία στη γαστρονομία, κάνει καθημερινά τη βόλτα του στην αγορά για να επιλέξει τις καλύτερες πρώτες ύλες της εποχής που θα μετουσιώσει σε δημιουργικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Μεσημεριανός προορισμός για ένα light lunch ή βραδινό, σημείο συνάντησης για μια dining εμπειρία, το “Melisma” είναι η σταθερή αξία που κάνει τη γαστρονομία προσιτή καθημερινή συνήθεια.

Οι γεύσεις και οι προτάσεις που θα σε συγκινήσουν είναι αλήθεια πολλές, προκαλώντας την έκπληξη της πρώτης φοράς! Και εκείνο που λατρεύουμε στο “Melisma” είναι ότι δίνει μεγάλη σημασία σε όλους εμάς που δεν μπορούμε να κλείσουμε το γεύμα μας χωρίς επιδόρπιο. Τόσο απλά, τόσο εύκολα θα βρεις καθημερινά στο “Melisma” εκείνον τον χώρο όπου η απόλαυση των γεύσεων γίνεται πιο απενοχοποιημένη από ποτέ!

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Σάββατο 17:00-00:00

Κυριακή 14:00-00:00

*Στις 12 το βράδυ κλείνει η κουζίνα