Οι Αμερικανοί δεν αισθάνονται ιδιαίτερα ασφαλείς για τα οικονομικά τους στις μέρες μας. Για την ακρίβεια, λιγότεροι από 1 στους 3 ενήλικες στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι αισθάνονται οικονομική ασφάλεια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Bankrate σε περισσότερους από 2.500 ενήλικες.

Για να αισθάνονται άνετα ή οικονομικά ασφαλείς, οι Αμερικανοί χρειάζονται μισθό περίπου 233.000 δολαρίων ετησίως κατά μέσο όρο, διαπίστωσε η Bankrate. Αυτό είναι υπερτριπλάσιο του μέσου εισοδήματος των νοικοκυριών των ΗΠΑ, που ανέρχεται σε περίπου 71.000 δολάρια ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής.

“Γνωρίζαμε από την αρχή ότι το κόστος ζωής και τα οικονομικά προβλήματα βασάνιζαν τα νοικοκυριά των Αμερικανών ακόμη και πριν από την έξαρση του πληθωρισμού”, λέει η Sarah Foster, διευθύντρια της Bankrate για την αμερικανική οικονομία, η οποία έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της έρευνας.

Η έρευνα δεν προσδιόρισε την οικονομική άνεση ή ασφάλεια για τους ερωτηθέντες, αλλά η Foster λέει ότι θα την περιέγραφε ως “το να μπορείς να καλύπτεις τα απαραίτητα καθώς και να περιποιείσαι τον εαυτό σου που και που”.

Αν και 1 στους 3 Αμερικανούς δηλώνει ότι οι χαμηλές αμοιβές είναι ο λόγος που αισθάνονται ανασφάλεια, άλλοι παράγοντες αυξάνουν την ανησυχία. Ακολουθεί μια επισκόπηση των λόγων που κρατούν τους Αμερικανούς μακριά από την οικονομική σιγουριά.

Γιατί οι Αμερικανοί δεν αισθάνονται οικονομικά ασφαλείς

Οι μεγαλύτεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην οικονομική ανασφάλεια των Αμερικανών μπορεί να είναι πράγματα εκτός του ελέγχου τους. Πάνω από το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο υψηλός πληθωρισμός ήταν ένας από τους λόγους που δεν αισθάνονται άνετα οικονομικά.

Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν το οικονομικό περιβάλλον, το οποίο ανέφερε το 48% των ερωτηθέντων στην έρευνα, και την αύξηση των επιτοκίων, την οποία ανέφερε το 36% των ερωτηθέντων.

Τα προσωπικά οικονομικά των Αμερικανών δεν τους προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση. Πάνω από το 40% των καταναλωτών δηλώνουν ότι ανεπαρκείς αποταμιεύσεις έκτακτης ανάγκης και συνταξιοδοτικών κεφαλαίων συντελούν στην οικονομική τους ανασφάλεια.

Αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι σχεδόν το 40% των Αμερικανών δεν θα ήταν σε θέση να καλύψουν μια έκτακτη ανάγκη 400 δολαρίων με αποταμιεύσεις σε μετρητά, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Όσον αφορά τις αποταμιεύσεις για συνταξιοδότηση, το 60% των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν διαθέτει αποταμιευτικό λογαριασμό ειδικά για τη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του NerdWallet.

Όσο περισσότερα χρήματα βγάζετε, τόσο περισσότερα χρειάζεστε για να αισθάνεστε άνετα

Οι υψηλότερα αμειβόμενοι ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν ότι αισθάνονται σήμερα οικονομικά ασφαλείς, με το 42% όσων κερδίζουν 80.000 δολάρια ετησίως ή περισσότερο να δηλώνουν πλήρη οικονομική ασφάλεια, σε σύγκριση με μόλις το 17% όσων κερδίζουν λιγότερα από 40.000 δολάρια ετησίως και το 27% όσων κερδίζουν μεταξύ 40.000 και 79.999 δολαρίων.

Ωστόσο, οι υψηλότερα αμειβόμενοι ήταν επίσης πιο πιθανό να αναφέρουν πιο υψηλούς μισθούς για να αισθάνονται άνετα.

“Είδαμε ότι όσο περισσότερα χρήματα βγάζεις, τόσο υψηλότερο είναι το εισόδημα που χρειάζεσαι για να θεωρείς τον εαυτό σου τόσο άνετο όσο και πλούσιο”, λέει η Foster.

Τέλος, επεσήμανε ότι “τελικά καταλήγεις να χρειάζεσαι ακόμη περισσότερα για να επιτύχεις αυτούς τους οικονομικούς στόχους πέρα από το να ζεις άνετα και να μην ανησυχείς για τα χρήματα”.

capita.gr