Ο Δήμος Σιθωνίας με συντονισμένες προσπάθειες των Υπηρεσιών του και της Δημοτικής Αρχής, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση από το ΕΠ ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ, για μια πολύ σημαντική παρέμβαση που αφορά τον Εκσυγχρονισμό του “Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Συκιάς”.
Είναι έργο κτιριακό για τη βελτίωση και επισκευή του υφιστάμενου Παιδικού Σταθμού, ο οποίος βρίσκεται στον οικισμό της Συκιάς και θα ανακατασκευαστεί με βάση τις ανάγκες ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού που θα αποσκοπεί στην ασφαλή φύλαξη των νηπίων και στην βελτίωση των συνθηκών παραμονής τους στο χώρο του παιδικού σταθμού.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας δήλωσε σχετικά: “Παρεμβαίνουμε στον Παιδικό Σταθμό της Συκιάς με ένα σύνολο εργασιών που αποκαθιστούν και εξασφαλίζουν τη λειτουργικότητα των χώρων του, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ευχαριστώ την ΑΝΕΤΧΑ, τους συνεργάτες μου, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη συνεργασία.
Συνεχίζουμε με στόχο την ομαλή λειτουργία των εργασιών για την εκ νέου υποδοχή των μικρών μαθητών!”.
Επειδή οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 17/7/2023 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ η Διακοπή Λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού στο κτίριο όπου στεγάζεται έως και σήμερα και η μεταφορά αυτού στο Πνευματικό Κέντρο, μέχρι και το πέρας των εργασιών εκσυγχρονισμού.