Η Ολυμπιακή δάδα, όπου θα καίει η Ολυμπιακή φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, θα είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο χάλυβα στα γαλλικά εργοστάσια της ArcelorMittal, χορηγού των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ανακοίνωσε σήμερα (25/7) Τρίτη η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων του 2024.

Το σχέδιο αυτής της δάδας αποκαλύφθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και θα βρεθεί σε χέρια αθλητών οι οποίοι θα τρέξουν σήμερα κατά μήκος του Σηκουάνα.

«Είναι απολύτως συμμετρική για πρώτη φορά στην ιστορία της», εξήγησε ο σχεδιαστής Ματιέ Λεανόρ, κάτι που επιτρέπει «να τονίσει περισσότερο τη φλόγα».

«Συχνά όταν μιλάς με ανθρώπους, θυμούνται τους Ολυμπιακούς κύκλους και τη δάδα», είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Τόνι Εστανγκέ.

Δύο χιλιάδες αντίτυπα, 1.500 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και 500 για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα κατασκευαστούν στα γαλλικά εργοστάσια του ομίλου ArcelorMittal. Αποφασίστηκε να μειωθεί ο αριθμός τους σε σχέση με το συνηθισμένο, δεν θα είναι δυνατή η αγορά τους και θα είναι πέντε φορές λιγότερα.
Οι δάδες θα επαναχρησιμοποιηθούν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας 80 ημερών και θα είναι σε χρώμα «σαμπανί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ