Η νέα επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Αττικής μετά την απόσυρση του χρίσματος στο Γιώργο Πατούλη φαίνεται πως κλειδώνει.

Και αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Άμυνας, Νικος Χαρδαλιάς, επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ.Χαρδαλιά είχε τεθεί ξανά στο τραπέζι για τις περιφερειακές εκλογές στην Αττική, δεδομένου ότι η ΝΔ θέλει να πάρει αποστάσεις από τον κ.Πατούλη λόγω του περίφημου πλέον ζεϊμπέκικου. Το Μαξίμου όμως αντιμετώπισε απροθυμία γαλάζιων δημάρχων να κατέβουν απέναντι στον κ.Πατούλη, που διαμηνύει ότι ως εν ενεργεία περιφερειάρχης δεν μπορεί παρά να είναι ξανά υποψήφιος.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με τον οποίο συναντήθηκε μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της αναζήτησης ενός αντι- Πατούλη, δήλωσε σήμερα με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου προσέγγισε και άλλους αυτοδιοικητικούς άρχοντες δήμων της Αττικής, όπως ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο δήμαρχος Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αλλά εισέπραξε αρνήσεις.

Η απροθυμία γαλάζιων δημάρχων, που θεωρούνται μάλιστα επιτυχημένοι και ως εκ τούτου αναμένουν να επανεκλεγούν στο δήμο τους, να λάβουν το γαλάζιο χρίσμα στηνπεριφέρεια Αττικής πιθανόν έχει να κάνει και με το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Πατούλης σχεδιάζει να κατέβει ξανά.

Βέβαια η “απειλή” Πατούλη ότι θα κατέβει ξανά είτε με επίσημη στήριξη είτε χωρίς, δεν είναι ακριβώς και αντάρτικο, δεδομένου ότι είχε ήδη πάρει το χρίσμα της ΝΔ. Εφόσον όμως, όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ δώσει επίσημη στήριξη στον κ.Χαρδαλιά και ο κ. Πατούλης επίσης κατέβει κανονικά, επί της ουσίας θα διεξαχθεί ένας εσωκομματικός πόλεμος στην περιφέρεια Αττικής.

Πολλώ δε μάλλον, που η ΝΔ θα πιέζει περιφερειακούς συμβούλους Πατούλη να… αλλαξοπιστήσουν, ενώ οι υποστηρικτές του περιφερειάρχη θα θυμίζουν ότι είχε βοηθήσει στην προεκλογική εκστρατεία των εθνικών εκλογών.

Η επίσημη ανακοίνωση της στήριξης στον κ.Χαρδαλιά αναμένεται να γίνει αύριο Δευτέρα 31 Ιουλίου, για να κλείσει το θέμα. Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν οι αποφάσεις να ληφθούν και να ανακοινωθούν μετά την επιστροφή του κ.Μητσοτάκη από την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, αλλά φαίνεται ότι πλέον πρυτανεύει η ανάγκη να λήξει η… ζεϊμπεκιάδα.

πηγή news247