Για την ακαρπία της ελιάς μίλησε στη Σουζάνα Καζάκα η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου. Όπως τόνισε, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες από πλευράς ΠΕΧ καλώντας μεταξύ άλλων τον ΕΛΓΑ να παρακολουθεί το φαινόμενο. Ωστόσο ο ίδιος οργανισμός και ο κανονισμός του δεν προβλέπουν αποζημίωση για τη συγκεκριμένη ζημιά. Επιπλέον μίλησε για την επίσκεψη που έγινε προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τριφίμων κ Σταμενίτη και για τις επόμενες κινήσεις ώστε να πιεστεί η ηγεσία του Υπουργείου να δώσει λύση.

Το βαθύτερο πρόβλημα σύμφωνα με την κ. Ζωγράφου αφορά την επόμενη μέρα και την απώλεια των αγορών, ή την εγκατάλειψη της καλλιέργειας, αν δεν αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο της ακαρπίας στο εξής.

Η αντιπερερειάρχης μίλησε επίσης για τις πρωτοβουλίες πυροπροστασίας της ΠΕΧ τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και ανθρώπινου δυναμικού. Σύμφωνα με την ίδια υπάρχει ένα καλό επίπεδο ετοιμότητας στη Χαλκιδικής, ενώ ζητείται διαρκώς και η συνεργασία πολιτών και επισκεπτών του νομού.

Αναφερόμενη στα έργα της ΠΕΧ, ανέπτυξε τις λεπτομέρειες που διέπουν το έργο στη γέφυρα της Συκιάς τονίζοντας ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Τέλος η κα. Ζωγράφου σχολίασε τα όσα διαδραματίζονται ενάντια στην κατάληψη των ακτών και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης των λουόμενων στις παραλίες.