Από το πρωί εξελίσσονται συσκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας και την προσθήκη και νέων προβλέψεων και σχεδιασμών πάνω σε πιθανά σενάρια, ενόψει του σημερινού αγώνα ποδοσφαίρου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μεταξύ Παναθηναϊκού-Μαρσέιγ.

Μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφειαέχουν από χθες ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας ώστε να μην επαναληφθούν συμπλοκές χούλιγκαν και στην σημερινή αναμέτρηση και έτσι ολόκληρη η διαθέσιμή δύναμη της ΓΑΔΑ έχει τεθεί επί ποδός και μαζί με ενισχύσεις που ζητηθεί και έχουν φτάσει από άλλους νομούς της χώρας, χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει στους δρόμους.

Προβλέπονται αυστηρές και πυκνές ζώνες ελέγχων πεζών και οχημάτων σε πολύ μεγάλη ακτίνα και απόσταση από το γήπεδο, έντονη παρουσία σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ, drones κλπ.

Γίνονται συνεχώς έλεγχοι για να μην περάσουν τυχόν οχήματα με Γάλλους οπαδούς σε κρίσιμα σημεία των εισόδων των εθνικών οδών. Υπάρχει βεβαίως η πληροφορία ότι παρόλο που δεν επιτρέπεται να έρθουν οπαδοί της Μαρσέιγ, πως κάποιοι έχουν εκδηλώσει σχετική πρόθεση όπως και οπαδοί της Λιβόρνο που είναι επίσης αδελφοποιημένοι με την ΑΕΚ.

Καθώς στις Αρχές φοβούνται αντίποινα έχουν δοθεί εντολές να μην επιτραπεί σε κανέναν να περάσει και να φτάσει στην Αθήνα και θα παρακολουθούνται διακριτικά σύνδεσμοι και σημεία ειδικού ενδιαφέροντος για την Αστυνομία ώστε να αποφευχθούν νέες τυχόν συναντήσεις και συμπλοκές οπαδών. Αντίστοιχα τα μέτρα πέριξ και στο γήπεδο έχει προγραμματιστεί να είναι εξαιρετικά αυστηρά.

πηγή news247