Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων χούλιγκαν στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ο 29χρονος Μιχάλης άφησε την τελευταία του πνοή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πέντε άτομα συνελήφθησαν σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ηγουμενίτσα.

Πρόκειται για πέντε Κροάτες ηλικίας 25, 41,29, 25 και 31 ετών, οι οποίοι φαίνεται πως ήθελαν να διαφύγουν ταξιδεύοντας για το Μπάρι της Ιταλίας. Μετά από έλεγχο που έγινε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, τα πέντε άτομα δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και την διάρκεια παραμονής τους στη χώρα και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδακαι επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Όλοι τους κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια έξω από την OPAP Arena και έτσι και παραδόθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας. Από εκεί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή τους στη ΓΑΔΑ.

Στον εισαγγελέα οι 94 συλληφθέντες – Ανθρωποκυνηγητό για δεκάδες Κροάτες

Την ίδια ώρα, σήμερα Τετάρτη στις 9 το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα τα 94 άτομα που συνελήφθησαν και κρατούνται. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 που συμμετείχαν στα επεισόδια και για αυτό το λόγο η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και τα σύνορα.

Έρευνες πραγματοποιούνται ακόμη σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο λεκανοπέδιο, καταλύματα τα οποία είχαν κλείσει για να τους φιλοξενήσουν Έλληνες οπαδοί.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τρίτη, ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα οι τέσσερις Έλληνες.

Συνελήφθη ακόμα ένας 19χρονος Κροάτης οπαδός – Αποπειράθηκε να διαφύγει μέσω Αλβανίας

Χθες αργά το βράδυ, συνελήφθη ένας ακόμη Κροάτης οπαδός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αυτή την φορά στον συνοριακό σταθμό των ελληνοαλβανικών συνόρων, στην Κακαβιά.

Πρόκειται για έναν 19χρονο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Σκόδρα Αλβανίας και κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στην Κακαβιά, προσήχθη στην Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Αργά το βράδυ και από την ενημέρωση που είχαν οι Αρχές των Ιωαννίνων από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε πως το συγκεκριμένο άτομο είχε εμπλοκή στο επεισόδιο και έτσι συνελήφθη και οδηγείται πίσω στην Αθήνα για να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

πηγή news247