Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα 22/8 το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του δήμου Πολυγύρου, ύστερα από τεράστιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και των υπολοίπων φορέων που συνέδραμαν καθοριστικά για την κατάσβεση της.

Όπως αναφέρει στο Xalkidikipolitiki η αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Ζωγράφου δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, ούτε κάποια ενεργή εστία: «Η φωτιά έχει σβήσει εντελώς, δεν υπάρχει κανένας ενεργός κίνδυνος. Ήταν πράγματι μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, όμως με την συνεργασία όλων των φορέων και πρώτα απ’όλα της Π.Υ. αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», δηλώνει.

Σύμφωνα με την ίδια το μέτωπο της φωτιάς ήταν σε έκταση 3 χιλιομέτρων εντός δασικής έκτασης και ελαιοκαλλιέργειας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες -πέρα από την Πυροσβεστική, τον δήμο, την Περιφέρεια-έδωσαν τα μέγιστα αγρότες της περιοχής με τον γεωργικό εξοπλισμό τους καθώς και πολλά μέλη εθελοντικών οργανώσεων.

«Ως διοίκηση της ΠΕΧ ενεργοποιήσαμε όλες τις δυνατότητες που διαθέτουμε σε μηχανήματα έργου και υδροφόρες για την κατάσβεση», είπε η κα Ζωγράφου δίνοντας μάλιστα για ακόμη μία φορά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Δήμο, Εθελοντές, Αγρότες και τους Ελληνικούς Λευκόλιθους που με παροιμιώδη συνεργασία φθάσανε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.