Συγκινητική ήταν και παραμένει, η ανταπόκριση και η κινητοποίηση του Φιλοζωικού Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Σωματείου Πολυγύρου που εδώ και χρόνια φροντίζει να διασώζει, να περιθάλπτει, και να φροντίζει για δεκάδες ζώα που χρειάζονται την ανθρώπινη συμπόνοια.

Αυτή τη φορά το Φιλοζωικό Σωματείο, -ύστερα από την χθεσινή φωτιά που ξέσπασε στον οικισμό Σελιό στον Πολύγυρο και επεκτάθηκε προς Αγία Τριάδα και Πατελιδά- ανησυχεί και παρεμβαίνει για τους “αόρατα” θύματα της φωτιάς που δεν είναι άλλα από τα ζώα, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή όπως πολλοί γνωρίζουν είναι πλούσια σε Άγρια Ζωή.

«Ήδη από εχθές ενημερώσαμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Πολυγύρου και απευθύνανε και κάλεσμα στους πολίτες για τον τυχόν εντοπισμό άγριων ζώων στην καμένη περιοχή», λέει στο Xalkidikipolitiki εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Πολυγύρου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον φόβο και την ανησυχία της για ζώα που πιθανόν βρίσκονται εκεί τραυματισμένα και ανήμπορα, περιμένοντας ένα χέρι βοήθειας.

Όπως η ίδια εξηγεί «παρά την έκκληση μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική πληροφορία-καταγραφή από την Πυροσβεστική ή από κάποιον πολίτη που να εντόπισε κάποιο ζώο πληγωμένο, μόνο, αβοήθητο».

Μην μπορώντας έτσι να περιμένουν άλλο, καθώς όπως η εθελόντρια λέει «κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο» σε λίγη ώρα, θα βγούνε να ψάξουν στην καμένη περιοχή του “Πατελιδά”  για τα άγρια ζώα που ζούνε εκεί και που πιθανόν να χρειάζονται άμεσα βοήθεια και υποστήριξη.

Τέλος, το Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου απευθύνει για ακόμη μία φορά έκκληση προς τον κάθε πολίτη να μην αγνοεί τις τετράποδες ψυχές, και να επικοινωνήσει στον αριθμό 6972705652 στην περίπτωση που δει κάποιο άγριο ζώο, πτηνό ή ερπετό (λαγό, χελώνα, σκαντζόχοιρο, φίδι, λύκο, αλεπού κ.α) ταλαιπωρημένο ή τραυματισμένο από την πυρκαγιά.