Φωτογραφία Αρχείου

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη φωτιά στη Φυλή, προκειμένου να μην περάσουν στον δρυμό της Πάρνηθας, την ώρα που η Αλεξανδρούπολη καίγεται για πέμπτη ημέρα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές σε Βοιωτία, Καβάλα, Εύβοια Ροδόπη και Φθιώτιδα. Σήμερα είναι μία ακόμη δύσκολη ημέρα σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ενώ ήδη σε στάχτη έχουν μετατραπεί 400.000 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα, μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό.

Στη φωτιά στη Φυλή υπάρχουν δύο βασικά μέτωπα, στη Δεκέλεια και τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, ενώ ήδη έχουν καεί σπίτια στην περιοχή. Εξαιτίας της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν αρχικά στο δημαρχείο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης.
Όλη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν δύσκολη μάχη με τις φλόγες, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική καθώς η φωτιά στη Φυλή καίει ανεξέλεγκτη από χθες. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.
«Το μέτωπο κινείται ανατολικά από τη Φυλή προς την Ιερά Μονή Ντάρδιζας. Το μέτωπο δεν έχει κινηθεί ψηλά προς την Πάρνηθα, ωστόσο εκεί στις παρυφές έχει ακολουθήσει παράλληλη πορεία με την κορυφογραμμή», δήλωσε στο Mega ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Φυλή επιχειρούν 202 πυροσβέστες με εννιά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν άλλα τρία ελικόπτερα και πέντε αεροπλάνα.

Στον Ασπρόπυργο από την άλλη, όπου χθες οι φλόγες επίσης προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, η εικόνα είναι καλύτερη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες και στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Φωτιά στη Φυλή: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Εξαιτίας της φωτιάς στη Φυλή έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,
  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.
  • Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
  • Από την πλατεία Φυλής,
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

Πέμπτη ημέρα φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, που καίει για πέμπτη ημέρα.

Το ένα μέτωπο έχει ενωθεί με εκείνο στο δάσος της Δαδιάς, όπου χθες εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Μέτωπο υπάρχει επίσης στις περιοχές Δίκελλα, Πετρωτό και Μεσημβρία.

Στη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη δίνουν μάχη με τις φλόγες 220 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 58 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Φωτιά στην Εύβοια: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Στη φωτιά στην Εύβοια, που ξεκίνησε από τα Ψαχνά, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Εκεί επιχειρούν 46 πυροσβέστες- ανάμεσά τους 19 Γάλλοι- με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

Λίγο καλύτερη είναι σήμερα το πρωί η εικόνα από τη φωτιά στη Βοιωτία, σύμφωνα με την πυροσβεστική, καθώς το βράδυ είχε πέσει η ένταση των ανέμων. Όμως, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο αέρας αναμένεται να ενταθεί και πάλι.

Για την κατάσβεση αυτής της φωτιάς, που ξεκίνησε από την περιοχή Πρόδρομος, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά και στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, όπου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 16 οχήματα.

Μάχη με δύο φωτιές στη Ροδόπη

Σε εξέλιξη παραμένουν και οι δύο φωτιές στη Ροδόπη. Στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροπλάνα. Στο Μίσχο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το Διαλεκτό Καβάλας επίσης είναι σε εξέλιξη και εκεί μάχη με τις φλόγες δίνουν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Στη Σαμοθράκη από την άλλη, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

πηγή lifo