Για 3η συνεχόμενη χρονιά κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μέλη της ομάδας των The Cleaningans στην Αγία Κυριακή, λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής πραγματοποίησαν μια σειρά μικρών ατομικών δράσεων καθαρισμού τόσο σε παραλίες της ευρύτερης περιοχής όσο και σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Σιθωνίας.
Έτσι, για μια ακόμη χρονιά πριν από την απογευματινή βουτιά στην θάλασσα οργάνωσαν όλα τα απαραίτητα, μπήκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν να καθαρίζουνε λίγα μέτρα παραπάνω από την διαδρομή που καθαρίσανε πέρσι σε ένα τμήμα του επαρχιακού δρόμου Νικητής-Σάρτης.
Σε μόλις 1 ώρα, 7 εθελοντές κατάφεραν να συγκεντρώσουνε 2000lt σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων.
Ο απολογισμός της δράσης στον Νέο Μαρμαρά είναι:
  • 12 σακούλες 120lt-250lt
  • 1 λάστιχο αυτοκινήτου
  • 3 μπιτόνια βενζίνης
  • 3 ξύλινες παλέτες, παλιά έπιπλα και διαφορά ακόμη αντικείμενα.
Όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό της ανάρτησης εντοπίστηκαν πεταμένα μέσα στα πεύκα και στην πυκνή βλάστηση εύφλεκτα υλικά όπως γκαζάκια, αναπτήρες, φιάλες υγραερίου και πολλά γυάλινα μπουκάλια αντικείμενα που αποτελούν έμμεση απειλή για την πολυποίκιλη χλωρίδα της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια απομάκρυνσης των προαναφερθέντων αντικειμένων η μυρωδιά του υγραερίου ήταν έντονη.