Εντυπωσιακός ήταν και φέτος ο 53ος Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου που διεξήχθη το Σάββατο 26 Αυγούστου στη Νικήτη.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε το πρωί του Σαββάτου λίγα λεπτά μετά τις 07:00 από την χερσόνησο της Κασσάνδρας, ενώ ο τερματισμός των κολυμβητών όπως συμβαίνει εδώ και 53 χρόνια έγινε στην έδρα του δήμου Σιθωνίας, τη Νικήτη.

Στο κορυφαίο αυτό γεγονός συμμετείχαν και φέτος καταξιωμένα ονόματα, ενώ το παρών έδωσαν μικροί και μεγάλοι που ήρθαν να θαυμάσουν και να δουν από κοντά αυτό το μεγάλο εγχείρημα που συμβαίνει στην χώρα μας, στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στη Σιθωνία, και που προωθεί το υγιές αθλητικό ιδεώδες.

Όλοι οι κολυμβητές βραβεύτηκαν με ένα στεφάνι ελιάς, όπως ακριβώς συνέβαινε στην αρχαιότητα, ενώ κάποιες ώρες μετά τον τερματισμό τους ακολούθησε η λαμπρή τελετή λήξης με τις απονομές.

Ο πρώτος που κατάφερε φέτος να τερματίσει και να διασχίσει πιο γρήγορα την απόσταση των 26 km είναι ο Ισπανός Mikel Arteaga, τον οποίο και αποθέωσαν όταν έφτασε στην ακτή. Ο Ισπανός κολυμβητής τερμάτισε στην παραλία της Νικήτης με χρόνο 7:38:07. Δεύτερος με χρόνο 8:21:47 τερμάτισε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, τρίτος ο Γιώργος Μαραγγός με χρόνο 8:54:57 και τέταρτος ο Attila Manyoki, με εμπειρία στον Διάπλου και με χρόνο 9:05:00.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕΧ Κατερίνα Ζωγράφου, ο Βουλευτής του νομού Απόστολος Πάνας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Σιθωνίας, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλοι.