Τους 154 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική), που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αλληλεγγύη» και με το οποίο θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε εκδήλωση που έγινε δυτικά της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως διαθέτει μία «αυτοδιοικητική και αυθεντικά υπερκομματική παράταξη». Χαρακτήρισε κρίσιμες τις περιφερειακές εκλογές, εξηγώντας πως «αποφασίζουμε για τον τόπο μας, για την Κεντρική Μακεδονία που διεκδικεί και πετυχαίνει και δεν είναι μία Περιφέρεια στάσιμη, που απλώς περιμένει».

Συμπλήρωσε, δε, πως «πειραματισμοί δεν χωρούν. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή για το μέλλον μας. Το αναμάσημα της μιζέριας και του γκρίζου δεν είναι πρόταση διακυβέρνησης. Δεν είναι πρόταση η στείρα κριτική. Πρόταση για το μέλλον είναι το όραμα και ο ρεαλισμός, το σχέδιο, η εμπειρία, οι φρέσκιες ιδέες και η ισχυρή ομάδα της “Αλληλεγγύης”».

Στάθηκε στις υποσχέσεις που έδωσε προς τους πολίτες το 2019 και όπως είπε «έγιναν πράξη» στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας και αφορούν εργαζόμενους, επιχειρήσεις, υποδομές, το δημόσιο σύστημα υγείας, τους ευάλωτους πολίτες, την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την ενέργεια, τον πολιτισμό και τη μείωση της γραφειοκρατίας. «Κυρίως, δεσμευτήκαμε να δυναμώσουμε την Μακεδονία. Σήμερα η Κεντρική Μακεδονία είναι μια περιφέρεια που διαρκώς αλλάζει, εκσυγχρονίζεται, δυναμώνει και κάνει βήματα μπροστά. Μια περιφέρεια ισχυρή στην Ελλάδα και στην κορυφή της Ευρώπης», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Το ψηφοδέλτιο του κ. Τζιτζικώστα είναι ανανεωμένο σε ποσοστό 70% και στο κάλεσμα προς την κάλπη ανέφερε πως διαθέτει «μια ομάδα άξιων και ικανών ανθρώπων, με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικά επαγγέλματα και ενδιαφέροντα που αντανακλούν ολόκληρη την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας. Εργαζόμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αθλητές, γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, αγρότες, δημοσιογράφοι, γυναίκες και άνδρες ενεργοί στην τοπική κοινωνία τους, που συνδυάζουν την εμπειρία με τις φρέσκιες ιδέες. Που ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν. Μια ομάδα ανθρώπων που μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και η διάθεση για προσφορά».

Ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκονται καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας και ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου. Επίσης στους υποψηφίους συγκαταλέγονται άνθρωποι με ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς, αλλά και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας. Υποψήφιες  είναι επιπλέον οι δημοσιογράφοι, Βίκυ Χατζηβασιλείου και Ραλλιώ Λεπίδου, αλλά και ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

«Αυτή εδώ είναι η ομάδα της “Αλληλεγγύης” που θα πάει την Κεντρική Μακεδονία μπροστά τα επόμενα χρόνια. Που θα οδηγήσει την Κεντρική Μακεδονία στο 2030. Πάμε όλοι μαζί για τη νίκη», τόνισε. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο περιφερειάρχης υπέβαλε «ζωντανά» στην ηλεκτρονική πύλη υποψηφιοτήτων των εκλογών το πλήρες ψηφοδέλτιο της παράταξής του και ευχήθηκε σε όλους «καλό αγώνα» και «καλή επιτυχία».

«Συνεχίζοντας μία πορεία 10 ετών στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, πλαισιωμένη από την εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη μας Α. Τζιτζικώστα, σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή διεκδικώντας για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη του λαού της Χαλκιδικής, έχοντας την Αλληλεγγύη ως ομάδα, όραμα και πράξη!», ανέφερε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης του νομού και εκ νέου υποψήφια με τον Α. Τζιτζικώστα Κατερίνα Ζωγράφου.

«Και αν δεν τα λύσαμε όλα τα προβλήματα, λύσαμε πολλά. Έχουμε ένα μεγάλο εχθρό και αυτός είναι η γραφειοκρατία. Δεν πτοούμαστε, γιατί υπάρχει μία εμπιστοσύνη του κόσμου σε αυτή την ομάδα που δυναμώνει! Είμαστε έτοιμοι για μεγαλύτερες συνεργασίες, καθώς η ομάδα μας έχει εμπλουτιστεί, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Ευελπιστώ για τα καλύτερα την επόμενη ημέρα», δήλωσε η Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

«Εδώ και 20 χρόνια η Σιθωνία δεν έχει στείλει έναν περιφερειακό σύμβουλο στο περιφερειακό συμβούλιο. Η γεωγραφική θέση της Σιθωνίας μας δίνει ένα ιδιαίτερο βάρος, να αλλάξουμε κάπως το μίγμα των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί. Θα κάνουμε έναν τίμιο αγώνα και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε ξανά και τον νότο της Χαλκιδικής στο κάδρο», υπογραμμίζει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Απ. Τζιτζικώστα, Ελευθέριος Μαλακούδης από την Σιθωνία.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, είναι μεγάλη τιμή για εμένα που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Α. Τζιτζικώστα και ελπίζω και ευελπιστώ να καταφέρω να εκλεγώ, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται την Χαλκιδικής μας. Αυτός είναι και ο λόγος που μπήκα σε αυτή την διαδικασία και σε αυτό τον αγώνα», τονίζει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Α. Τζιτζικώστα Χρήστος Φυλαχτός.  

«Σήμερα είναι μία νέα αρχή για τον Α. Τζιτζικώστα και για όλους εμάς που αποφασίσαμε ύστερα από την τιμή που μας έκανε να πλαισιώσουμε τον συνδυασμό του. Θα δώσουμε έναν καλό αγώνα, ο οποίος σίγουρα θα είναι νικηφόρος. Εύχομαι σε όλους μας καλή υγεία και καλή δύναμη, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και τον κόσμο φυσικά να μας ψηφίσει», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου και υποφήψιος με τον Α. Τζιτζικώστα Χρήστος Βορδός.

«Πήρα την προηγούμενη φορά την απόφαση να συμμετέχω και νομίζω πως ήταν μία μεγάλη απόφαση για εμένα και το έκανα γιατί θέλω, ήθελα να προσφέρω ο,τι μπορώ από την δική μου πλευρά στον απλό πολίτη στην Ελλάδα. Το είχα κάνει με την ιδιότητα του αθλητή, τώρα θέλω να το κάνω με την ιδιότητα ενεργού πολίτη. Πιστεύω πως έκανα έργο, στο τομέα ψηφιακής πολιτικής, κάναμε ωραία πράγματα και ευχαριστώ όλους όσους συνέλαβαν γι’αυτό, ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα για την τιμή που μου έκανε. Δεν θα ξανά κατέβαινα αν δεν πίστευα ότι μπορώ να δώσω και άλλα στον τόπο που αγαπώ», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Α. Τζιτζικώστα Άγγελος Χαριστέας.

«Είναι μία μεγάλη στιγμή για τον συνδυασμό η σημερινή, αλλά και για εμένα προσωπικά, καθώς θεωρώ μεγάλη τιμή την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Α. Τζιτζικώστα. Ενός Περιφερειάρχη επιτυχημένου, με τεράστιο έργο, ο οποίος πιστεύω ότι θα ανανεώσει την λαϊκή εντολή, έτσι ώστε να συνεχίσει αυτή την επιτυχημένη πορεία του. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο. Μία κοινωνία με προσβασιμότητα παντού, με ίσες ευκαιρίες για όλους», είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Α. Τζιτζικώστα Πελαγία Ιορδανίδου.

 

«Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Μέλος της ομάδας Αλληλεγγύης για πολλά χρόνια, οπότε δεν θα μπορούσα να λείπω σήμερα από αυτή τη γιορτή. Είδα ένα ψηφοδέλτιο αρκετά διευρυμένο προς όλες τις πλευρές που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Αυτό σημαίνει ότι κάτι αλλάζει στην αυτοδιοίκηση και αυτό θα φανεί στο τέλος της ερχόμενος πενταετία», δήλωσε ο βουλευτής Χαλκιδικής και πρώην αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ι. Γιώργος.

Περισσότερες φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02rekdzyRa1E1a7xZUPwMhfqbMRGcQtVssxszMtx7GHJzqjMPkq3dmB7CJiE1xUVxKl&id=100061591134077

 

Από τη Χαλκιδική οι υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι δέκα στον αριθμό.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

1.

Αμαραντίδου

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ)

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

2.

Βορδός

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

3.

Ζωγράφου

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

4.

Ιορδανίδου

ΠΕΛΑΓΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

5.

Κατσιάνος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

6.

Κουφίδης

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

7.

Κυριακίδου

ΜΕΛΑ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

8.

Μαλακούδης

ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

9.

Μερσινά

ΜΑΡΙΑ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΦΚΑ

10.

Φυλακτός

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ρ/Φ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ