Δεν υπάρχει Έλληνας – εκτός αν είναι vegan – που θα κάτσει στο τραπέζι και δεν θα τσιμπήσει έστω κι ένα κομμάτι σουβλιστό κοντοσούβλι ή δεν έχει ονειρευτεί τραγανό κοκορέτσι και ζουμερά παιδάκια.

Και επειδή τα όνειρά μας λένε πρέπει κάποια στιγμή να γίνονται πραγματικότητα, ιδού η ταβέρνα στη Χαλκιδική που υπόσχεται να τα κάνει.

Κληματαριά

Βρίσκεται στο Μεταγκίτσι, λίγο πριν την γραφική πλατεία του χωριού, σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο. Σταθερή αξία στην κρεατοφαγία εδώ και δεκαετίες, η παραδοσιακή ταβέρνα της οικογένειας Αγοραστού σερβίρει νοστιμότατα κοψίδια σε χορταστικές μερίδες, με highlight τα παϊδάκια του. Όμως και οι σούβλες του δεν πάνε πίσω: γυρνούν ασταμάτητα και φιλοξενούν αρνάκι, πεντανόστιμο κοντοσούβλι, κεμπάπ ανάμεικτο   και εξαιρετικό κοκορέτσι.

Μία ταβέρνα με ιστορία, φιλόξενη μα κυρίως αυθεντική: «Είναι οικογενειακή επιχείρηση. Λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το 1963. Τότε την δούλευε ο παππούς μας, ύστερα ο πατέρας μας και τώρα εμείς…τα παιδιά του», λέει ο ένας από τους ιδιοκτήτες Γιώργος Αγοραστός και συνεχίζει: «μας γνωρίζει ο κόσμος από παλιά. Και αυτό φαίνεται από την μεγάλη παρουσία και την προτίμηση του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια. Το φαγητό μας, η ποιότητα του φαγητού μας παραμένει σταθερή αξία και αναλλοίωτη στον χρόνο».

Όσοι έχουν πάει στην “Κληματαριά” δύσκολα έχουν μείνει ασυγκίνητοι. Από το 1963 φημίζονται για την καλή τους ποιότητα, τις χειροποίητες νοστιμιές, τις πεντανόστιμες σούβλες φυσικά, τα πληθωρικά κρεατικά σχάρας και φυσικά το δικό τους ονειρεμένο κρασί! Από τον κατάλογο βέβαια δεν λείπουν τα μαγειρευτά φαγητά, καθώς και τα θαλασσινά, τα οποία είναι όλα φρέσκα και καλομαγειρεμένα.

Μουσακάς, παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά, γευστικό τουρλού στο φούρνο, παραδοσιακό-τοπικό ψήμα (αρνί με λαχανικά στο φούρνο), γεμιστά, μοσχαράκι κοκκινιστό είναι μόνο μερικά από τα φαγητά που μαγειρεύουν με αγάπη και φροντίδα σε αυτή την φημισμένη ταβέρνα.

Όσο για τα κρέατα πέρα από αυτά της σούβλας που αναφέραμε είναι πολλά: Παϊδάκια αρνίσια, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια, πανσέτες, κοτόπουλο και άλλα πολλά θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις σε συνδυασμό με εξαίσια, χειροποίητα ορεκτικά που θα συνοδεύσουν το πλούσιο τραπέζι σου.

Και αν ορέγεσαι θαλασσινά μην σκας! Εδώ μπορείς να βρεις και από αυτά, και μάλιστα πλούσια σε ποικιλία, μα πάνω απ’όλα ολόφρεσκα και γευστικά: «Προσπαθούμε να βρίσκουμε φρέσκο ψάρι από ψαράδες ή μαγαζιά της περιοχής μας. Έχουμε και εδώ μεγάλη ποικιλία γι’αυτούς που επιθυμούν να ξεφύγουν από το κρέας ή δεν τρώνε καθόλου κρέας: Χταπόδι, καλαμάρι, μύδια, γαρίδες, καραβίδες, σαρδέλα, φαγκρί, λαυράκι, τσιπούρα και πολλά ακόμη θα τα βρείτε στον χώρο μας, ενώ υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερα ψάρια κατόπιν παραγγελίας», αναφέρει ο κ. Αγοραστός για την επιλογή των θαλασσινών που διαθέτει η ταβέρνα.

Η “Κληματαριά” έχει γίνει must προορισμός για τους λάτρεις του καλού κρέατος. Το προσωπικό είναι πάντα εκεί, έτοιμο και πρόθυμο να σας περιποιηθεί άμεσα, με χαρά και φιλική διάθεση. Γι’αυτό αν ο δρόμος σου σε βγάλει ποτέ προς Σιθωνία, μην παραλείψεις να επισκεφτείς την ταβέρνα “Κληματαριά” στο Μεταγκίτσι και τότε πραγματικά θα διαπιστώσεις ότι η νοστιμιά δεν έχει όριο!

Η ταβέρνα Κληματαριά λειτουργεί καθημερινά το καλοκαίρι από τις 12:30 μ.μ. έως τις 23:00, ενώ τον χειμώνα λειτουργεί κατά τις ίδιες ώρες τα Σαββατοκύριακα.

https://www.klimataria.com.gr/