Σε γιορτινό κλίμα τελέστηκε την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 στις ”ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ ” στον Πολύγυρο, η ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣ Χαλκιδικής, η οποία περιλάμβανε και τις βραβεύσεις καθώς και την κλήρωση των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου της Ένωσης για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023-2024.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι παράγοντες των τοπικών ομάδων, ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΑΟΚ Χρυσόστομος Γκαγκάτσης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδος Γρηγόρης Τάσιος.

Σε δηλώσεις του στο Xalkidiki Politiki, ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ κ. Σταύρος Σαρηγιαννίδης, ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι μεγάλη τιμή για την Ένωση η παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ του κ. Μπαλτάκου.

«Νομίζω θα έχουμε μία καλή χρονιά, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Αν δεν έχουμε θέματα, όπως με τον κορωνοϊό, νομίζω όλα θα κυλήσουν ομαλά. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ πετυχημένη. Εμείς θα προσπαθήσουμε από τη μεριά μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να έχουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και όλες οι ομάδες να μείνουν ικανοποιημένες», σημείωσε ο κ. Σαρηγιαννίδης υπενθυμίζοντας παράλληλα τις σπουδαίες επιτυχίες των μεικτών ομάδων της περσινής σεζόν, με την Κ14 που τερμάτισε στους «8» και την Κ16 που τερμάτισε στους «16».

«Θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου οι ΕΠΣ»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΟ , κ. Μπαλτάκος Παναγιώτης μίλησε για το τεράστιο έργο που επιτελεί η Ομοσπονδία σε πανελλαδικό επίπεδο: «Η ΕΠΟ έχει 14 εθνικές ομάδες και 54 τοπικές ενώσεις όπως είναι η Χαλκιδική. Πρέπει να φροντίζει και για τις αυτές ομάδες, είναι 10 ανδρών και 4 γυναικών και να φροντίζει επίσης για τις 54 ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων σε όλη την Ελλάδα. Καταλαβαίνετε πόσο τεράστιο είναι το έργο της ΕΠΟ συνολικά».

Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Μπαλτάκος, σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μέσω της χρηματοδότησης των κατά τόπους Ενώσεων. Για τον λόγο αυτό, την περσινή σεζόν, διατέθηκε κονδύλι που άγγιξε τα 2.200.000 ευρώ, ενώ δεσμεύθηκε ότι παρόμοια ενέργεια θα διεξαχθεί και τη χρονιά που έρχεται.

«Το ποδόσφαιρο είναι μία πυραμίδα. Η βάση της πυραμίδας είναι το ποδόσφαιρο και οι ΕΠΣ, οι ακαδημίες τους και τα πρωταθλήματά τους. Η κορυφή της πυραμίδας είναι οι επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες δεν μπορούν να στηριχθούν εάν δεν υπάρχει το θεμέλιο», σημείωσε ο κ. Μπαλτάκος εξαίροντας παράλληλα τη δράση της ΕΠΣΧ αλλά και του προέδρου της προσωπικά, του κ. Σαρηγιαννίδη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Βουλευτής του νομού κ. Πάνας Απόστολος, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΠΣ και στο ΔΣ της, για την προσπάθεια την οποία καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια. «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και τα ερασιτεχνικά σωματεία θέλουν πολύ προσπάθεια και κόπο από την κοινωνία της κάθε περιοχής. Στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην προσπάθεια ανθρώπων που θέλουν να κρατήσουν ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες και τους συλλόγους σε κάθε περιοχή», τόνισε ο κ. Πάνας.

Ως μία γιορτή του ποδοσφαίρου χαρακτήρισε την εκδήλωση και η Αντιπεριοφερειάρχης Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ζωγράφου. «Θέλω να συγχαρώ τις διοικήσεις των ομάδων για τη μεγάλη προσπάθεια την οποία καταβάλλουν και τους αθλητές οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Συγχαρητήρια επίσης και στην διοίκηση της ΕΠΣΧ διότι διατηρούν την αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα της Χαλκιδικής», τόνισε η κα Ζωγράφου.

Για τον υποστηρικτικό ρόλο της ΕΠΣΧ προς τις ομάδες μίλησε και ο Αντιπρόεδρος κ. Ισαάκ Εδιάρογλου: «Εμείς από την πλευρά μας ως Ένωση προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε τις ομάδες οικονομικά και για αυτό τον λόγο θα δώσουμε προσφορά σε όλες από 8 μπάλες για να τις έχουν να παίζουν στους αγώνες. Επίσης έχουμε μειώσει τα παράβολα συμμετοχής των ομάδων. Το ίδιο θα κάνουμε και με τα παιδικά πρωταθλήματα».

Κατά την εκδήλωση απονεμήθηκαν και οι βραβεύσεις, ενώ δόθηκαν κύπελλα στις ”πρωταθλήτριες” ομάδες για την άνοδό τους: ”ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ” , ” ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ” , ”Α.Σ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ” και ” ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ”  καθώς και στις ομάδες που προβιβάστηκαν: ” ΔΟΞΑ ΚΑΛΥΒΩΝ ” , ” ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ ”, ” ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ” , ” ΑΠΟΕΛ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ ” και ” ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ”. Επίσης βραβεύτηκαν οι σκόρερς : Σμυρλής Γεώργιος (Κασσάνδρα), Συμεωνίδης Χρήστος (Στάγειρα και Αρναία), Αλεξάνδρου Αλέξανδρος (Ιερισσός) και Αηδόνης Γεώργιος (Μ. Παναγία) και Γράδος Νικήτας (Τρίγλια).

Τιμητική πλακέτα προσφέρθηκε στον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο Παναγιώτη , στον Αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ , κ. Γκαγκάτση Χρυσόστομο καθώς και στους παλαίμαχους : Μαυροβουνιώτη Κωνσταντίνο, Ουζούνη Ιωάννη, Μουστάκα Αστέριο, Γκαγκάνη Γεώργιο, Κατσαρό Ιωάννη, για την πολύτιμη προσφορά τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής.

Αποτελέσματα αγώνων

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και οι κληρώσεις Α΄1, Α΄ και Β΄ κατηγορίας και Κυπέλλου Χαλκιδικής, αγωνιστικής περιόδου 2023 – 2024. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ 29 ΑΥΓ 2023