Φωτογραφία Αρχείου

Προσωπικό και μηχανήματα, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στον Έβρο, έστειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Οι οδηγοί και τα μηχανήματα έργου διατίθενται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τη δασική πυρκαγιά στον Έβρο, που συνεχίζει το καταστροφικό έργο της.

Θεωρήσαμε καθήκον μας να συνδράμουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα, που κατακαίει τον δασικό πλούτο του Έβρου εδώ και πολλές μέρες. Λόγω της έκτακτης ανάγκης αποφασίσαμε να βοηθήσουμε στο βαθμό που μπορούμε τη γειτονική Περιφέρεια και όλους όσοι δίνουν τον άνισο αγώνα τόσες μέρες με τις φωτιές. Το προσωπικό και τα μηχανήματα που στείλαμε στον Έβρο για να ενισχύσουμε τη μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά και η πυρκαγιά να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε, η αξία τόσο των οδηγών, όσο και των μηχανημάτων έχει αποδειχθεί στην πράξη, σε φωτιές που ξέσπασαν στην Κεντρική Μακεδονία και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς. Ευχή μου είναι να τελειώνουμε άμεσα με αυτό τον εφιάλτη, που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εδώ και θα συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί στον Έβρο ή όπου αλλού δοκιμάζεται η Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.