Για την απόφασή του να κατέλθει στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου μίλησε στην κάμερα του Xalkidiki Politiki ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, Δημήτρης Βάνης.

«Πιστεύω ότι έχουμε μία καλή, ενωμένη ομάδα και έτσι θα πετύχουμε αυτό που τουλάχιστον διεκδικεί ο πολίτης, την ποιότητα ζωής, ένα καλύτερο αύριο, μία καλύτερη καθημερινότητα» εκτίμησε ο κ. Βάνης αναφορικά με τους συνυποψηφίους του στο ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης. Σκοπός σύμφωνα με τον κ. Βάνη είναι η ενδυνάμωση της περιοχής ώστε να να διαπρέψει αναπτυξιακά, εργασιακά, επαγγελματικά και βέβαια με προοπτικές για το μέλλον και για τη νέα γενιά, ενώ προτεραιότητα για την παράταξη αποτελούν ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός και οι Επενδύσεις.

Αναφορικά με την επιλογή του για συμπόρευση στο πλάι του υποψήφιου εκ νέου Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο κ. Βάνης σημείωσε ότι προέρχεται από έναν αδέσμευτο χώρο, ενώ χαρακτήρισε τον Περιφερειάρχη ως ένα «ικανό άτομο το οποίο μπορεί να πετύχει πολλά».

«Επιπλέον ένας λόγος είναι ότι έχουμε μία παλιά σχέση με τον Τζιτζικώστα, που ήμασταν σε παλιά Περιφερειακά Συμβούλια από το 2010, τότε που έγινε ο Καλλικράτης. Μετά λίγο οι δρόμοι μας αλλάξανε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απομακρυνθήκαμε», πρόσθεσε.