Δύο νέα δημόσια έργα που αφορούν τη Σιθωνία πήραν το πράσινο φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο για ένταξη στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας κ. Αβραάμ Σαλπικτίδη, το πρώτο αφορά την επισκευή – αποκατάσταση της κεντρικής προβλήτας του Ν. Μαρμαρα, με χρηματοδότηση που αγγίζει χρηματοδότηση τις 490.000,00€ και το δεύτερο την κατασκευή του υπήνεμου μώλου στην είσοδο περίπου του λιμένα στο πηγαδάκι Συκιάς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σαλπικτίδη
Σήμερα, μετά την ψήφιση των προγραμματικών συμβάσεων και από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 07-09-2023, έχω την χαρά να παρουσιάσω δημόσια δυο νέα έργα που καταφέραμε και εντάξαμε στο προγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!
Όπως βλέπετε και στο εγκριτικό έγγραφο, το Νο1 αφορά την επισκευή – αποκατάσταση της κεντρικής προβλήτας του Ν. Μαρμαρα. Είναι ένα έργο που το οραματιστήκαμε και το κυνηγήσαμε ως διοίκηση και καταφέραμε να το εντάξουμε σε χρηματοδότηση με 490.000,00€. Άμεσα ξεκινάμε την δημοπράτηση ώστε μετά τις εκλογές να έχουμε ανάδοχο ο οποίος πριν το τέλος του έτους να ξεκινήσει να δουλεύει!
Στο Νο2 του εγγράφου, θα δείτε εγκεκριμένα 870.000,00€ τα οποία αφορούν το λιμανι στο πηγαδάκι Συκιάς, με σκοπό την κατασκευή του υπήνεμου μώλου στην είσοδο περίπου του λιμένα με σκοπό αφενός την πλήρη διαφύλαξη της λιμενολεκάνης του λιμανιού και την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα κατά την πρώτη φάση του έργου.
Σ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Ντεμπλα Κυπερισση, τον Βουλευτή Χαλκιδικης κ. Γιώργου Ιωάννη που ως Αντιπεριφερειάρχης πίστεψε στο όραμα μας και βοήθησε τα μέγιστα για την ένταξη του έργου, την κ. Ζωγράφου Κατερίνα η οποία συνέχισε από την στιγμή που ανέλαβε να υποστηρίζει την υλοποίηση του έργου και βέβαια θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Τριαντάφυλλου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που δούλεψε ακούραστα ώστε οι σκέψεις μου να αποτυπωθούν στα σχέδια του και να έχουμε αυτό το εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα!!! Βέβαια θα ήμουν αγνώμων αν δεν ευχαριστούσα και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σιθωνίας για την άμεση και άψογη συνεργασία μας για όλα αυτά τα έργα που εκπονούμε στο όλα τα λιμάνια του Δήμου μας!
Το να αγαπάς τον τόπο σου είναι μια αφηρημένη έννοια. Το να οραματίζεσαι για τον τόπο σου, να δουλεύεις αθόρυβα και να πετυχαίνεις να φέρνεις έργα αναβάθμισης στον τόπο σου, τότε αποδεικνύεις έμπρακτα της αγάπη σου και την προσφορά σου!!!
Συνεχίζουμε γιατί ξέρουμε και μπορούμε!!!
Δύναμη μου, η εμπιστοσύνη σας!!!!