Ο Βασίλης Φανόπουλος είναι ένας από τους νεότερους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του Μανώλη Καρρά (Νέα Προποντίδα-Σύγχρονος Δήμος) για το τοπικό των Ν. Μουδανιών όπου διεκδικεί μια ψήφο των συνδημοτών του. Κατέρχεται ως υποψήφιος στη δημοτική ενότητα Ν. Μουδανιών με όραμα για τον τόπο του και πίστη στο έργο και το πρόγραμμα του νυν δημάρχου.

 

Πείτε μας δυο λόγια για τον εαυτό σας

Είμαι 25 ετών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάζομαι ως Πολιτικός Μηχανικός σε μια κατασκευαστική εταιρεία στα Ν. Μουδανιά. Ζω στα Ν. Μουδανιά, και έχω καταγωγή προσφυγική. Μάλιστα ο προπάππους μου, Ορφανίδης Φώτης, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της κοινότητας Ν. Μουδανιών όταν αυτή ιδρύθηκε. Μέχρι σήμερα, ασχολούμαι ενεργά και βοηθάω την κοινότητα όπως μπορώ, ενώ παλαιότερα υπήρξα και μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Π.Σ. Φάρου για μια 5ετια.

Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση και τον δήμο;

Γενικά είμαι ένα κοινωνικό άτομο και μου αρέσει να έχω επικοινωνία με τον κόσμο. Κατά την επαγγελματική μου ενασχόληση στον κατασκευαστικό τομέα, αρκετοί γνωστοί και φίλοι μου έθεταν ερωτήματα και προβληματισμούς που δεν μπορούσα να απαντήσω με βεβαιότητα και κατηγορηματικά. Θέλω να βοηθήσω και όσον αφορά τα έργα, έχοντας μια καλύτερη εικόνα των πραγμάτων. Επιπλέον, είμαι γέννημα θρέμμα Μουδανιώτης και εδώ βρίσκονται όλοι οι άνθρωποί μου. Οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι. Ακόμη και μετά τις σπουδές μου επέστρεψα στα Ν. Μουδανιά.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον τόπο;

Ο νυν δήμαρχος Μ. Καρράς έχει κάνει ήδη πολλά αλλά πάντα θέλουμε το επιπλέον και το καλύτερο δυνατό για τον τόπο. Οι πολίτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Θα ήθελα να βοηθήσω ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη που θα φέρει περισσότερους τουρίστες και περισσότερα άτομα ως μόνιμο πληθυσμό. Τα Ν. Μουδανιά έχουν το πλεονέκτημα να είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη και έχουν ακόμη περιθώρια ανάπτυξης. Άνετα μπορεί να μείνει κάποιος μόνιμα στην πόλη μας.  Δεν μας λείπει κάτι. Ψυχαγωγία, υπηρεσίες, εργασία, υπάρχουν τα πάντα και το κόστος διαβίωσης είναι προσιτό. Είναι ένα όμορφο μέρος, χωρίς τη βαβούρα της πόλης, αλλά χωρίς την απομόνωση του χωριού.

Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι συγκεντρώνετε στο πρόσωπό σας για να ψηφίσει ο συνδημότης σας;

Είμαι εξωστρεφής και κοινωνικός. Ο καθένας μπορεί να μιλήσει μαζί μου. Οι νέοι επιχειρηματίες θέλουν να προσεγγίσουν νέα άτομα. Είναι πιο εύκολο για αυτούς και εγώ είμαι πιο προσιτός στη νεολαία. Ακούω και κατανοώ. Ακόμη είμαι εργατικός και με αφοσίωση σε ό,τι καταπιάνομαι.

Γιατί αποφασίσατε να συστρατευτείτε με τον Μανώλη Καρρά;

Με τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο κ. Καρρά αποφάσισα να συστρατευτώ καθώς τον γνωρίζω από την συναναστροφή μου με τα παιδιά του. Συνεπώς ξέρω καλά ότι είναι ένας έμπιστος άνθρωπος, εργατικός, οικογενειάρχης και αποπνέει εμπιστοσύνη. Είναι πολλά υποσχόμενος και τηρεί τις υποσχέσεις του. Μέχρι τώρα έχει κάνει σοβαρό έργο.