Κανονικά και χωρίς προβλήματα χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τις σχολικές μονάδες της Χαλκιδικής, όπου οι μαθητές προσήλθαν στις τάξεις με τις μόνες αλλαγές να αφορούν το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αλέξανδρο Κόπτση, στο νομό Χαλκιδικής δεν υπάρχουν σχολεία που να επηρεάζονται από την Απόφαση κατάργησης, συγχώνευσης, υποβιβασμού, προαγωγής και ίδρυσης Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων από το νέο σχολικό έτος 2023-24, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, που οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Έτσι, τα νήπια, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και λύκεια, μετά τις περσινές αλλαγές που σημειώθηκαν σε κάθε δήμο, παραμένουν φέτος ως έχουν. «Ελάχιστες περιπτώσεις εκπαιδευτικών με άδεια ή κώλυμα, έχουν αντιμετωπιστεί και οι εν λόγω θέσεις θα καλυφθούν άμεσα με τις δεύτερες προσλήψεις», σημείωσε ο κ. Κόπτσης τονίζοντας ότι έγκαιρα όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στο Υπουργείο για να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες. Ο Περιφερειακός Διευθυντής, μιλώντας στο Xalkidikipolitiki ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές.