Περίπου μία ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη κάνουν λόγο για καθαρή νίκη επί της Έφης Αχτσιόγλου με ποσοστό τουλάχιστον 55%.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, με καταμετρημένο το πρώτο 10% των ψήφων, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται της Έφης Αχτσιόγλου με 10%, με αποτέλεσμα να επικρατεί ευφορία στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, με τα πρώτα αποτελέσματα ναδίνουν την άνετη επικράτησή του, μετά από μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση.

Οι μεγάλες διαφορές στην επαρχία και οι 42.000 νέοι ψηφοφόροι που εγγράφηκαν μέλη για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή έκαναν τη διαφορά, όπως προκύπτει από τις εισροές στα μικρά εκλογικά τμήματα που έχουν καταμετρηθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων να είναι και διψήφια ή να κυμανθεί σε ποσοστά του πρώτου γύρου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπερβαίνοντας κατά πολύ την προσδοκία του 50% συν ένα των ψήφων.

Πάνω από 133.000 η συμμετοχή στην ψηφοφορία για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε στις 21.00.

Μέχρι τις 21.00 οπότε έληξε και η παράταση μιας ώρας που είχε δοθεί, ψήφισαν 133.700 μέλη. Με αυτό το δεδομένο προκύπτει ότι η προσέλευση ήταν μικρότερη κατά 15.121 σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Πληροφορίες του protothema.gr, αναφέρουν επίσης ότι σήμερα ψήφισαν 8.750 παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν είχαν λάβει μέρος στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Συνεπώς, το 18% των ψηφοφόρων της πρώτης Κυριακής δεν προσήλθε σήμερα στις κάλπες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Κασσελάκης: «Να είμαστε όλοι μαζί από τη Δευτέρα» 

Υπενθυμίζεται ότι στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη προσήλθε λίγο πριν τις 12:40 ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Όταν πήρε το ψηφοδέλτιο στα χέρια και πριν να μπει στο παραβάν οι παριστάμενοι στο εκλογικό κέντρο χειροκρότησαν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ίδιος ζήτησε, μάλιστα, από εικονολήπτες, δημοσιογράφους και φωτογράφους να του δώσουν λίγο χώρο για να ελεγχθούν σωστά τα στοιχεία του.

Χαίρομαι που με λέτε με το μικρό μου όνομα, είπε στα τηλεοπτικά συνεργεία, έβαλε το χέρι στην καρδιά και έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

kasselakis_psifos__2_
kasselakis_psifos__1_

Στη δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε «όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει, έχουμε χρόνο όλα κρίνονται σήμερα».

«Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα, Όλοι οφείλουμε να τους ακούσουμε. Να είμαστε όλοι μαζί από Δευτέρα» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι από τη Νέα Σμύρνη θα μεταβεί στο αεροδρόμιο για να παραλάβει τη μητέρα του.

Αχτσιόγλου: Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι το βράδυ θα είμαστε πιο χαμογελαστοί όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί έφτασε στο Αιγάλεω για να ψηφίσει στον β΄γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος Έφη Αχτσιογλου.

«Σήμερα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται και στέλνουν μήνυμα ότι η προοδευτική παραταξη είναι εδώ απέναντι στην κυβέρνηση που νομίζει οτι έχει λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν οτι δεν ζουν όπως τους αξίζει» είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Για μένα είναι ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράζουμε ανθρώπους που θέλουν μια άλλη πολιτική για τον τόπο, να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική».

«Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι το βράδυ θα είμαστε πιο χαμογελαστοί όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε η κυρία Αχτσιογλου λέγοντας ότι το μήνυμα είναι για μια «πιο δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Την κυρία Αχτσιόγλου υποδέχθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια να είναι χαμογελαστή και ευδιάθετη.

πηγή protothema