Άλλο ένα οικογενειακό δράμα εκτυλίσσεται στην Ουρανούπολη όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης, 40χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή στην οικία του. Οι δικοί του κάλεσαν ασθενοφόρο το οποίο όμως θα ξεκινούσε από τον Πολύγυρο και χρειαζόταν μιας ώρας διαδρομή για να μεταβεί στην Ουρανούπολη.

Ο γιατρός που μετέβη στο σπίτι του 40χρονου ακύρωσε τη δεύτερη κλήση του ασθενοφόρου καθώς ήδη πάλευε επί 45 λεπτά με ΚΑΡΠΑ και απινίδωση ώστε να επαναφέρει τον άνδρα, που δυστυχώς όμως είχε «φύγει». Σύμφωνα με τα στοιχεία, το επεισόδιο που υπέστη ο 40χρονος αλβανικής καταγωγής ήταν αναμενόμενο, καθώς ο ίδιος αμέλησε τις ιατρικές οδηγίες και τη σοβαρή σύσταση για επέμβαση του γιατρού του, όπως και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής. Σήμερα πλέον, η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει την οικογένειά του, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τη ζωή τους από δω και πέρα, καθώς ο 40χρονος αφήνει πίσω του σύζυγο και 2 παιδάκια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της ίδιας μέρας, ένας 60χρονος τουρίστας που είχε ανάλογο καρδιακό επεισόδιο δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στην Ουρανούπολη, επενέβη με απινίδωση στον ηλικιωμένο που επανήλθε έπειτα από 25 λεπτά, αλλά κατέληξε αργότερα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου μεταφέρθηκε.

Όπως επισημαίνουν ο ιδιώτης γιατρός της περιοχής, αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας Ουρανούπολης, Μιχάλης Λεμονιάδης, οι καρδιακές ανακοπές δεν είναι τα μόνα προβλήματα, και είναι ίσως τα λιγότερο πιθανά για να σωθούν οι ασθενείς από το ΕΚΑΒ. Η παρουσία ασθενοφόρου είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση στην Ουρανούπολη για δεκάδες άλλα περιστατικά κυρίως το καλοκαίρι, που πραγματικά χρήζουν άμεσης επέμβασης και είναι σωτήρια για τις ανθρώπινες ζωές.  Τροχαία ατυχήματα, πτώσεις ατόμων από ύψος, και άλλα περιστατικά που κλήθηκαν να μεταφέρουν τα πληρώματα κατά το καλοκαίρι, απέδειξαν το πόσο ζωτικής σημασίας είναι η μόνιμη παρουσία του ΕΚΑΒ στην Ουρανούπολη.

Κ.Σ.