Ο Γιάννης Παρθενιώτης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου με τον Αστέριο Ζωγράφο και τον συνδυασμό Ισχυρός Δήμος.

Δώστε μας κάποια στοιχεία για τον εαυτό σας

Γεννήθηκα στην Ορμύλια Χαλκιδικής το 1973, όπου από τότε έως τώρα αποτελεί τον κύριο τόπο κατοικίας μου. Είμαι παντρεμένος με την Ασημίνα Ξανθού και έχουμε δύο παιδιά, τον Νικηφόρο, 27 ετών και τον Γιάννη, 23 ετών.

Εργάζομαι τα τελευταία 28 χρόνια στην εταιρεία «Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε.», αναπτύσσοντας παράλληλα και συνδικαλιστική δράση.

 

Ποιοι λόγοι σας οδηγούν στην υποψηφιότητα για τον δήμο Πολυγύρου;

Όπως ίσως γνωρίζετε, η ενασχόληση μου με τα κοινά και η παρουσία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 20 χρόνια, αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι για την προσωπική μου ζωή που πάντα εξελισσόταν με τρόπο ανιδιοτελή.

Ωστόσο, η αγάπη και η αφοσίωση μου σε αυτόν τον τόπο, με ωθεί καθημερινά στην ενεργό συμμετοχή μου στα δημόσια πράγματα, ακόμα και όταν δεν τα υπηρετούσα από κάποια αιρετή θέση.

Για μένα το να στέκομαι δίπλα στον συνάνθρωπο και συμπολίτη μου βάζοντας το δικό μου λιθαράκι στην προώθηση όλων εκείνων των πραγμάτων που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο είναι η καθημερινότητά μου και η μοναδική ιδεολογία στην οποία υποκύπτουν τα πιστεύω μου. Σημασία λοιπόν έχει η πράξη και όχι απλώς η πρόθεση.

 

Ποιους στόχους βάζετε για τον Πολύγυρο;

Θέτοντας ως προτεραιότητα τη φροντίδα και την ανάδειξη του τόπου μας, στέκομαι στο πλευρό του νυν δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου, με τον οποίο μας ενώνει μια φιλία 30 χρόνων. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και στο έργο που έχει επιτελέσει ως σήμερα. Έγινε  σοβαρή δουλειά στις υποδομές τόσο στα χωριά μας όσο και στην πρωτεύουσα, ενώ αναδείξαμε όλες τις φυσικές ομορφιές του δήμου και την τουριστική του πτυχή.

Ακόμη, θα συμβάλλουμε στον πρωτογενή τομέα που τόσο χρειαζόμαστε στη Χαλκιδική με όποιον τρόπο μπορεί ο δήμος και με κάθε ευκαιρία.

Μαζί, όλοι οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες του δημάρχου θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο και να κάνουμε πολλά περισσότερα.