Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Πολυγύρου, θα είναι ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, με την παράταξη «Ισχυρός Δήμος» του Δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στον δήμο Πολυγύρου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κατέρχεται υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και ζητάει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο ίδιος την περίοδο του 1999 έως και το 2010 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος δήμου Πολυγύρου και έπειτα, από το 2004 έως και το 2006 Αντιδήμαρχος.

Ο κ. Μαυρόπουλος με καταγωγή από τα Σανά, είναι πρώην τεχνικός υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου, και πλέον συνταξιούχος, πατέρας τριών παιδιών.

Όσον αφορά την θέλησή του να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση, —ύστερα από 13 χρόνια—, και με την επίσημη ανακοίνωσή της υποψηφιότητας του για τον δήμο Πολυγύρου στο πλευρό του νυν Δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου, ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι γνώσεις και η εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα προηγούμενα χρόνια, με ώθησαν να ασχοληθώ ξανά με τα κοινά του τόπου μου και να σταθώ δίπλα στον Δήμαρχο μας, τον Αστέριο τον Ζωγράφο για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας. Αυτό για εμένα είναι και το πλέον πιο σημαντικό. Ονειρεύομαι έναν δήμο Πολυγύρου σύγχρονο, ποιοτικό και προπάντων αναπτυξιακό. Θέλω και θα αγωνιστώ για να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία του δήμου και να δούμε όλοι μαζί ακόμη μεγαλύτερα έργα υποδομών που θα χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Ο κ. Ζωγράφος έχει αποδείξει με την εμπειρία του, τις γνώσεις και τις γνωριμίες του ότι μπορεί να προσφέρει απλόχερα στον τόπο, και να πάει ακόμη πιο ψηλά τον δήμο μας. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, πρωτοπόρος και εργατικός. Και για εμένα είναι μεγάλη χαρά και τιμή να στέκομαι πλάι σε έναν τόσο επιτυχημένο και άξιο Δήμαρχο! Ζητώ λοιπόν την ψήφο των συμπολιτών μου, την εμπιστοσύνη τους για να μπορέσουμε όλοι μαζί με τον Δήμαρχο μας να ολοκληρώσουμε τα βαρυσήμαντα έργα που ο ίδιος ξεκίνησε για τον δήμο Πολυγύρου και να φέρουμε περαιτέρω την ανάπτυξη και την πρόοδο για έναν Ισχυρό Δήμο. Θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στους συνδημότες μου, η εργατικότητα, η ευσυνειδησία μου και η τιμιότητά μου θα συνεχίσει να με διακρίνει!».