Δεν δίνουν άλλα περιθώρια οι μαθητές του λυκείου Συκιάς  για να καλυφθούν τα 12 κενά εκπαιδευτικών που όπως λένε λείπουν από το σχολείο τους. Από τη Δευτέρα προχώρησαν σε κατάληψη καθώς τα δίωρα και τα τρίωρα από την αρχή της χρονιάς ήταν οι μόνες διδακτικές ώρες που έλαβαν.

Το σχολείο της Συκιάς, ένα χωριό που απέχει 150 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, ανέκαθεν αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα. Οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να βρουν σπίτι να μείνουν ενώ οι χιλιομετρικές αποστάσεις δεν βοηθούν τη μετακίνηση. Ωστόσο, όπως λένε οι γονείς, αν χαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτη περιοχή, τότε θα μοριοδοτηθούν ανάλογα και θα υπάρχει ένα σοβαρό κίνητρο παραμονής τους στη Συκιά.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία – Είναι ή δεν είναι δυσπρόσιτες περιοχές της Σιθωνίας; Τι απαντά το Υπουργείο στην Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζωγράφου

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου παρά το ότι δεν συμφώνησε με την απόφαση των μαθητών, κατανοεί το πρόβλημα και προειδοποιούσε από την πρώτη στιγμή προκειμένου να βρεθεί λύση. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τους διαβεβαίωσε ότι σύντομα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Παρόλα αυτά, οι γονείς αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προχωρήσουν σε επιστολή προς τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας.

Επίσημη ανακοίνωση έχει εκδώσει και η Λαϊκή Συσπείρωση που αναφέρει τα εξής:

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον αγώνα των μαθητών του Λυκείου Συκιάς για τα δίκαια αιτήματά τους. Δεν ζητάνε τίποτα παραπάνω εκτός από τα αυτονόητα, να έχουνε τους προβλεπόμενους καθηγητές και ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον! Οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίσουν τη μορφή πάλης είναι οι ίδιοι οι μαθητές και κανείς δεν μπορεί να τους κουνήσει το δάχτυλο.  Απαιτούμε άμεσα να καλυφθούν όλα τα αιτήματα τους τα οποία θα έπρεπε να είναι λυμένα από τις 11 Σεπτέμβρη που έχουν ανοίξει τα σχολεία.  Η εκπαίδευση και η ασφάλεια των μαθητών δεν μπορεί να θεωρείται κόστος.