Στην ασφάλεια Πολυγύρου κατατέθηκε μήνυση για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, (λόγω υπέρβασης σε αξία του ποσού των 120 χιλ. ευρώ) από 15 παραγωγούς μέλη του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πολυγύρου.

Ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, Θανάσης Γιοβανούδας αναφέρθηκε στα γεγονότα που εξιστόρησαν οι εντολείς του λέγοντας ότι “δεν μπορεί να έχει εξαφανιστεί το λάδι. Το λάδι έχει πουληθεί μέσα από τον συνεταιρισμό, θα ισχυριστούμε. Πηγαίναμε να πάρουμε 30 δοχεία από το λάδι μας, και μας έδιναν λιγότερα, αναφέρουν οι παραγωγοί. Έβγαζαν το λάδι που ήθελαν και τους έδιναν γραπτώς το υπόλοιπο”.

διαβάστε επίσης:

Πολύγυρος: Τριάντα εφτά τόνοι λαδιού “γλίστρησαν” κι εξαφανίστηκαν από τις δεξαμενές

Οι παραγωγοί είπαν στον δικηγόρο τους ότι ξαφνικά μια μέρα δεν βρήκαν το λάδι στις δεξαμενές. Κάτι που σύμφωνα με τον κ. Γιοβανούδα δεν εξηγείται με κλοπή τη στιγμή που δεν υπήρχε παραβίαση. “Όποιος και να εξαφάνισε το λάδι, εμείς ζητάμε εξηγήσεις. Εμείς είχαμε εμπιστευτεί τη φύλαξη του λαδιού στον Συνεταιρισμό”, λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να γίνει μετάγγιση των 37 τόνων λαδιού από τις δεξαμενές, χωρίς να αυτές να έχουν μετακινηθεί από τη θέση τους.