Για έργα που ολοκληρώθηκαν και άλλα που προγραμματίζονται μίλησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας στο Xalkidiki Politiki και στη Σουζάνα Καζάκα.

Ερωτηθείς σχετικά με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του οποίου είναι επικεφαλής ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως απαρτίζεται από 154 υποψηφίους που προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις και διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες. «Ονομάσαμε τον συνδυασμό “Αλληλεγγύη” γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε περάσει δύσκολα. Έχουμε περάσει απανωτές κρίσεις και συνεχίζουμε και περνάμε. Παρόλα αυτά εμείς, με ένα συγκεκριμένο σχέδιο και με αλληλεγγύη σταθήκαμε δίπλα στους συμπολίτες μας. Πιστεύουμε ότι χωρίς αλληλεγγύη και χωρίς να πηγαίνει το κέρδος αυτής της προσπάθειας σε όλους τους συμπολίτες μας, δεν μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πορεία των αντιπλημμυρικών έργων για την οποία δήλωσε «ικανοποιημένος». Όπως ανέφερε «στην Κεντρική Μακεδονία, συνολικά έχουν κατασκευαστεί αυτά τα χρόνια 30 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, τα τρία από τα οποία είναι στη Χαλκιδική. Έχουμε κατασκευάσει την αντιπλημμυρική θωράκιση των Νέων Μουδανιών, της Συκιάς και της Ιερισσού. Τρείς περιοχές που στο παρελθόν είχαν εμφανίσει πλημμυρικά φαινόμενα. Εμείς ήρθαμε και δώσαμε απάντηση με τρία μεγάλα καινούργια αντιπλημμυρικά και φυσικά δεν αναφέρομαι σε αυτά που ήδη υπάρχουν και τα οποία συντηρούμε καθαρίζουμε και εκβαθύνουμε».

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως στη Χαλκιδική έλαβαν χώρα πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και που βοηθούν αναπτυξιακά στο τουριστικό προϊόν του νομού. Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας «πρόκειται για τα βασικά έργα που αφορούν τον νέο οδικό άξονα Ν. Μουδανιών – Κασσανδρείας, αλλά και τον δρόμο Ν. Ποτίδαιας – Κασσανδρείας, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικά χρόνια, αλλά και την Μουδανιών, η οποία έχει μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης, έχει γίνει ο διαγωνισμός και τώρα ξεκινάει όλη η αναβάθμιση της με κόμβους και παράπλευρο οδικό δίκτυο. Ένα δεύτερο σημαντικό έργο που ολοκληρώσαμε όλα αυτά τα χρόνια είναι η παράκαμψη της Αρναίας, η οποία είναι ένα αίτημα δεκαετιών και τώρα σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές την είσοδο της Αρναίας. Επίσης ολοκληρώσαμε πριν λίγο καιρό το Θέρμη – Γαλάτιστα με διαπλάτυνση και νέα χάραξη. Παράλληλα είμαστε σε φάση να ξεκινήσουμε τις μελέτες για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα διατρέχει το σύνολο της Σιθωνίας».

Σε σχέση με τα ζητήματα πυροπροστασίας στα δάση της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι παρόλο που τα δασαρχεία ανήκουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία για τοποθέτηση ραντάρ σε όλα τα δάση, αρχής γενομένης από το Σέιχ Σου.

Επιπρόσθετα ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε μία σειρά άλλων έργων που πραγματοποιήθηκαν αυτή την τετραετία στην Υγεία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, που αφορούν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης τόνισε πως μέσω χρηματοδότησης, στη Χαλκιδική θα κατασκευαστούν νέα σχολεία, θα αναβαθμιστούν περεταίρω τα νοσοκομεία, θα δοθούν κονδύλια για προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων, θα προχωρήσουν σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και έργα αποχέυτευσης, αλλά και φράγματα, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου στη Σιθωνία.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη: