Ένας σημαντικός στόχος για την έδρα του Δήμου Αριστοτέλη επιτεύχθηκε, με την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας του 2ου Παιδικού Σταθμού της Ιερισσού.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του δήμαρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου, που εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό της ΔΗΚΕΔΑ «η Φροντίδα» και τον πρόεδρό της κ. Βασίλη Βασιλειάδη.

Ο νέος χώρος πληροί όλες τις προδιαγραφές της νομοθεσίας για να φιλοξενήσει τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Η ανάγκη προέκυψε όταν η άδεια για φιλοξενία 35 παιδιών στον πρώτο παιδικό σταθμό της Ιερισσού δεν κάλυπτε πλέον τις ανάγκες των δημοτών. Συνέπεια ήταν, η δημοτική αρχή να μετατρέψει το ΚΔΑΠ σε δεύτερο παιδικό σταθμό που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 25 παιδάκια.

Η λειτουργία της νέας δομής δίνει ουσιαστικά διέξοδο στις εργαζόμενες νέες μητέρες, αλλά και σε εκείνες που προσπαθούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Οι δαπάνες για τη δημιουργία του 2ου Παιδικού Σταθμού της Ιερισσού καλύφθηκαν από συνδυασμό ίδιων πόρων του Δήμου Αριστοτέλη μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης η “Φροντίδα” και από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός.