Μέχρι τη Δευτέρα εκτιμάται ότι θα έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα των εκλογών αυτοδιοίκησης της πρώτης Κυριακής όσον αφορά τη σταυροδοσία. Η ροή των αποτελεσμάτων από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου δίνει σχεδόν αλλά όχι το σύνολο των ψήφων καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών. Για αρκετούς υποψήφιους η κάλπη δεν έδωσε ακόμη οριστικό αποτέλεσμα, το οποίο ωστόσο δεν κάνει τη διαφορά για την εκλογή τους. Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις υποψηφίων που μάχονται σταυρό με σταυρό ως το τέλος, κι εκεί η αγωνία κορυφώνεται.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας https://ekloges-d.pkm.gov.gr/a/ μπορεί να πληροφορηθεί ο ενδιαφερόμενος για τα αποτελέσματα και τους σταυρούς των υποψηφίων, επιλέγοντας τον δήμο που επιθυμεί, το όνομα του (υποψηφίου) δημάρχου, και στη συνέχεια πατώντας το ανθρωπάκι δεξιά του ονόματος να περάσει στο επόμενο μενού. (Εικόνα 1 και 2)

Αμέσως ανοίγει ο πίνακας με τα ονόματα των συμβούλων και τους σταυρούς τους. Προσοχή όμως η κατάταξη βάσει ψήφων δεν σημαίνει ότι εκλέγονται στα δημοτικά συμβούλια καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψιν η δημοτική ενότητα από όπου προέρχονται! Τα επίσημα αποτελέσματα που θα επικυρώσει το Πρωτοδικείο πιθανόν να έχουν σοβαρές αποκλίσεις.

εικόνα 1

εικόνα 2