Στον παραδοσιακό οικισμό Παρθενώνα, βρίσκεται “Το Στέκι του Μένιου”, μία παραδοσιακή ταβέρνα που συνδυάζει το καλό φαγητό, με τη φύση και την απαράμιλλη θέα. Η ιστορία αυτής της ταβέρνας είναι μία αφήγηση της οικογενειακής παράδοσης μίας ντόπιας οικογένειας και του αγνού ποιοτικού φαγητού.

Η ιστορία του στεκιού ξεκινά το 1960, όταν ο παππούς Μένιος άνοιξε ένα καφενείο σε αυτόν τον ειδυλλιακό τόπο. Αργότερα, τα ηνία ανέλαβε ο γιος του, που το μετέτρεψε σε καφετέρια γύρω στο 1980, και το 1998 το μετέτρεψε σε ταβέρνα, μαζί με τη γυναίκα του. Έτσι, τιμής ένεκεν, το όνομα “Το Στέκι του Μένιου” αντικατοπτρίζει την παράδοση και την αγάπη για το φαγητό που μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά.

Στο “Στέκι του Μένιου,” το φαγητό είναι απλό, παραδοσιακό και γευστικό. Σήμερα, η ταβέρνα ανήκει στα χέρια των εγγονών του Μένιου. «Οι σπεσιαλιτέ της ταβέρνας είναι τα ντόπια κρέατα και οι χειροποίητες αλοιφές», αναφέρει στο Xalkidiki Politiki η κα Αναγνωστούδη Στέλλα, η εγγονή του κ. Μένιου. Εδώ, μπορεί κανείς να απολαύσει κρέατα της ώρας και άλλες παραδοσιακές συνταγές που σερβίρονται με αγνές πρώτες ύλες.

Το “Στέκι του Μένιου” δεν είναι απλώς μια ταβέρνα, αλλά ένας προορισμός όπου η φύση συναντά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Έχοντας μια μοναδική τοποθεσία στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, προσφέρει θέα σε όλο τον Τορωναίο Κόλπο και την Κασσάνδρα. Περιτριγυρισμένο από παρθένο δάσος, η ταβέρνα σας προσκαλεί να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία της ελληνικής φύσης. Εδώ θα αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε μια παλιά ορεινή ταβέρνα που αγκαλιάζει αναμνήσεις γλυκές και γαλήνιες.

Παράλληλα, ο οικισμός αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για το πέρασμα στο Δραγουντέλι, είτε είστε λάτρης των πεζοπορικών διαδρομών είτε αναζητάτε την επαφή με τη φύση. Το “Πέρασμα στο Δραγουδέλι” είναι μία από τις πιο δημοφιλείς φθινοπωρινές εκδηλώσεις στη Χαλκιδική που οργανώνεται κάθε Οκτώβριο. Διαθέτει οκτώ περιπατητικές διαδρομές και μία ποδηλατική, ενώ στο τέλος των διαδρομών με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα πραγματοποιούνται  πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η ταβέρνα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού από το πρωί μέχρι το βράδυ σερβίροντας καφέ και από το μεσημέρι και μετά και φαγητό. Τον χειμώνα, εκτός από τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα, προσφέροντας στους Χαλκιδικιώτες και τους επισκέπτες ντόπιες νοστιμιές.

Είτε είστε λάτρης λοιπόν της πεζοπορίας και αναζητάτε περιπέτεια στη φύση, είτε είστε μια οικογένεια που θέλει να αποδράσει από την πόλη και να απολαύσει τη φύση, το “Στέκι του Μένιου” προσφέρει μια ιδανική απόδραση. Επισκεφτείτε την τεβέρνα στον παραδοσιακό οικισμό Παρθενώνα και ανακαλύψτε μια παράδοση γευστικού πλούτου που διατηρείται ζωντανή από γενιά σε γενιά.